• 1

Boing 737 MAX ponovo će leteti po Evropi!

Boingov avion prizemljen je 2019. godine nakon dve teške nesreće u kojima je stradalo ukupno 346 ljudi

  • 1
Boeing 737, Boing, avion, kompanija, logo

Foto: Tanjug/AP

Boingov avion 737 MAX dobiće sledeće nedelje dozvolu za letenje u Evropi, najavio je danas čelnik evropskog regulatora, te je tako potvrđen kraj sigurnosnih provera nakon dve teške nesreće.

- Dozvola se očekuje naredne sedmice, budući da promene na letelici ispunjavaju sigurnosne uslove - izjavio je šef EASA-e. Kako je dalje naveo, "to znači da će MAX-u ponovo biti omogućeni letovi".

Evropska agencija za sigurnost vazdušnog saobraćaja objavila je na jesen nacrt odluke o povratku u saobraćaj, a nakon javnih konsultacija napravila je nekoliko, uglavnom, prezentacijskih promena, prenosi Seebiz.

Boingov avion prizemljen je 2019. godine nakon dve teške nesreće u kojima je stradalo ukupno 346 ljudi. Istraga je pokazala da je upravljački softver, zbog neispravnog senzora, pogrešno spuštao nos aviona, ne dopuštajući pilotima prelaz na ručno upravljanje.

Letelica je već vraćena u saobraćaj u SAD i Brazilu, napominje nemačka agencija dpa.

Odvojena dozvola za varijantu MAX-200 verovatno će biti izdata u narednim nedeljama, što znači da bi se avion mogao vratiti u promet do leta.

Video: Jedini avion u kojem možete da sedite u biznis klasi svaki dan, bez testa na koronu

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    Neka padne jos jedan bilo gde, nece taj model leteti više nikada...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke