• 3

Plaćaju radnicima da se vakcinišu, da li biste pristali na ovaj metod? Novi trend među kompanijama

"Dollar General" će platiti svojim radnicima, kakvo je raspoloženje u vašoj kompaniji?

  • 3
biznis, sastanak, kanc, ideja

Foto: Unsplash

 

Kompanija Dolar Dženeral želi da svi njeni zaposleni dobiju vakcinu protiv korone, pa im nudi da im to i plati.

Lanac je saopštio naime, da će svojim radnicima dati jednokratnu uplatu ekvivalentnu četvorosatnoj plati nakon primanja završene vakcinacije.

- Ne želimo da naši zaposleni moraju da biraju između primanja vakcine ili dolaska na posao - rekao je Dollar General (DG) u saopštenju za štampu, napominjući da se radnici suočavaju s preprekama da se vakcinišu, poput vremena putovanja, kilometraže ili potrebe za brigom o deci.

Kompanija, koja je od 30. oktobra imala 157.000 zaposlenih, nazvala je dobijanje vakcine "ličnom odlukom" i rekla da joj neće biti potrebna.

Dollar General inače, smatra se bitnim prodavcem na malo i bio je otvoren tokom čitave pandemije. Većina država još uvek vakciniše zdravstvene radnike i stanovnike i osoblje u ustanovama za negu, kao što su starački domovi.

Radnici, poput radnika u maloprodaji i prehrambenim prodavnicama, trebalo bi da se vakcinišu u kasnijim fazama uvođenja, ali njihova mogućnost da prime vakcinu razlikuje se u zavisnosti od države.

"Dollar General" nije jedini poslodavac koji nudi novčane podsticaje radnicima da dobiju vakcinu Covid-19. Houston Methodist, teksaški bolnički sistem sa više od 26.000 zaposlenih, takođe će ponuditi bonus od 500 dolara radnicima ako se vakcinišu.

Video: Kako funkcioniše novi sistem e-vakcina?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hm...

    19. januar 2021 | 17:29

    Kako bezvezan naslov. Dollar General ne placa svojim radnicima da se vakcinisu, nego im placa to radno vreme koje ce izgubiti zbog odlaska kod lekara po vakcinu. Sto je otprilike 50$...

  • Soki

    19. januar 2021 | 17:44

    Isplaćuju četvotosatnu zaradu. To kod nas i nije neki stimulans. 😕

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>