• 1

Posle tri meseca od "nestanka", pojavio se Džek Ma: Evo kome se obratio vlasnik Alibabe

On je u prošloj godini bio 17. najbogatiji čovek sveta

  • 1
Jack Ma, Džek Ma, Alibaba

Foto: Tanjug/AP

Prvi čovek Aalibabe, Džek Ma, pojavio se u javnosti prvi put od oktobra kada se naglo povukao nakon kritika upućenih kineskojvlastii pokretanja istrage protiv njegove kompanije.

Njegov nestanak sa javne scene pokrenuo je spekulacije o tome gde se nalazi, pogotovo u trenucima kada je vrednost njegove kompanije počela naglo da opada.

Ipak, milijarder se posle tri meseca susreo sa 100 seoskih učitelja iz Kine, a susret se odigrao preko video sastanka, pišu lokalni poljoprivredni mediji.

Ma se obratio učiteljima u ime njegove humanitarne fondacije. Ovaj sastanak održava se svake godine u jednom kineskom odmaralištu, ali je ove godine preseljen na internet zbog situacije sa pandemijom.

- Kada pandemija prođe, moramo da pronađemo vremena da nadoknadimo svima propušteno i da se ponovo sretnemo uživo - rekao je on okupljenima.

U ovom videu nosio je plavi džemper i obraćao se direktno u kameru iz sobe sa sivim mermernim zidovima, pa nije bilo jasno odakle se tačno javlja.

Alibaba kompanija logo

Foto: Tanjug/AP

Peking je pokrenuo kontrolu Maovih kompanija otkako je on u Šangaju 24. oktobra održao kontroverzni govor, u kojem je kritikovao kineski regulatroni sistem koji guši inovacije, a globalna bankarska pravila uporedio je tada sa "klubom za penzionere".

Nešto više od nedelju dana kasnije, suspendovana je prva javna ponuda njegove kompanije "Ant Group" sa rekordnih 37 milijardi američkih dolara, koja je već imala odobrenje od kineskog nadzornog tela za vrednosne papire, a kineske vlasti pokrenule su antimonopolsku istragu protiv Alibabe krajem decembra i zatražile od Ant grupe da restrukturira svoje poslovanje.

Ma se od tada, do sada, nije pojavljivao u javnosti niti je bio aktivan na društvenim mrežama.

On je u prošloj godini bio 17. najbogatiji čovek sveta s procenjenom vrednošću imovine od 58 milijardi američkih dolara.

Video: Golub od milion evra: Evo kako zaboravljeni hobi i u Srbiji može da donese mnogo para

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo da pitam

    Sta ste njima prodali ili cete?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke