• 1

Ziđin u RTB uložio 650 miliona dolara, zaposlio 1.000 ljudi, a sada radi i na kolektivnom ugovoru

Kompanija sada ima 5.500 zaposlenih

  • 1
Zijin Bor Copper, Zidjin

Foto: Shutterstock

Otkako je Ziđin preuzeo RTB krajem 2018. godine, uloženo je približno 650 miliona dolara u otplatu svih istorijskih dugova, poboljšanje bezbednosti i zaštite životne sredine, povećanje prozivodnje, kao i u tehničku obnovu i proširenje rudnika i topionice, saopštila je danas kompanija Srbija Ziđin Koper.

Kompanija će u godinama koje slede investirati još više, navedeno je u obaveštenju upućenom zaposlenima u kompaniji i građanima Bora i Majdanpeka.

Kako je navedeno, sa više od 1.000 novozaposlenih lokalnih građana, ukupan broj članova porodice Ziđin do danas je dostigao više od 5.500 zaposlenih.

- Ono što nas još više raduje jeste to što su prosečni mesečni neto prihodi zaposlenih porasli za više od 34 odsto, na preko 90.000 dinara, u poređenju sa nivoom iz 2018. godine, što je za 50 odsto više od prosečne zarade u celoj zemlji - kažu u kompaniji.

Takođe, u Ziđinu ističu da su ponosni kada vide da njihovi zaposleni mogu da uživaju gotovo najveći prosečni neto prihod u Srbiji.

- Kao jedno od najvećih preduzeća u Srbiji, koje je stub razvoja Bora i Majdanpeka, kompanija je prepoznata i kao ozbiljno pravno lice, sa obećavajućim sposobnostima i odgovornošću - kažu.

Kompanija Srbija Ziđin Koper izradila je predlog novog kolektivnog ugovora za radnike, u skladu sa Zakonom o radu i drugim važećim zakonima Srbije i pokrenula, kako je saopštila, prijateljske razgovore sa sindikatima.

Novi kolektivni ugovor u potpunosti će poštovati sve važeće zakone i osigurati zakonska prava naših radnika, saopštio je Ziđin. Kako je navedeno, prosečni prihod neće biti smanjen poboljšanim kolektivnim ugovorom.

- Naprotiv, kompanija će, paralelno sa novim kolektivnim ugovorom, uspostaviti dodatni obećavajući mehanizam kako bi osigurala da zaposleni koji kompaniji stvore veću vrednost budu dobro prepoznati i finansijski nagrađeni - poručio je Ziđin.

Kolektivni ugovor koji je prethodno RTB zaključio sa sindikatima važi najduže do kraja juna 2021. godine.

Video: Da li biste pojeli komad zlata? doručak košta 50 evra i hipsteri će odlepiti za njim

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mučenik

    21. januar 2021 | 08:25

    I RTB BOR ODE! Ako misli Ziđin u Boru da napreduje u sunovrat neka više angažuje Spaskovskog Blagoje grobara RTB Bor. Njemu su interesantne pare i zlato, to zna i ume da radi, naučio tokom dugogodišnjeg marljivog, upornog i unosnog rada za sebe ne za Kombinat, kog je uz pomoć vladara Srbije Dinkića, Tadića i Aceta doveo do najvećeg dužnika u zemlji kriminalnim nedomaćinskim i nestručnim upravljanje. Nakon što su ga mučki pomuzli i doveli do propast, spas su mu našli, poklonivši ga naivnim Kinezima. Policija, tužilaštvo i sudstvo ostadoše pasivni do kraja.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>