• 2

Tviter nalog američkog predsedništva predat Bajdenu i njegovoj ekipi

Spremni za dužnost

  • 2
Joe Biden, Džo Bajden

Foto: Tanjug/AP

Zvanični Twitter nalozi američkog predsednika Džoa Bajdena, potpredsednice Kamale Harris i njihovih supružnika aktivirani su u sredu, posle četiri godine obeležene svakodnevnim tvitovima Donalda Trampa, koji više ne može da objavljuje na toj mreži.

- Nalog @PresElectBiden je postao @POTUS (akronim za predsednika Sjedinjenih Država ) i nalog @SenKamalaHarris je postao @VP -  rekao je portparol platforme.

- Spremna za dužnost - tvitnula je prva američka potpredsednica, Kamala Harris, nekoliko minuta posle polaganja zakletve u Vašingtonu.

Jill Biden, supruga novog predsednika, dobila je @FLOTUS (prva dama Sjedinjenih Država) a otvoren je nalog i za Douglasa Emhoffa, supruga Kamale Harris: @SecondGentleman.

- Nema vremena za gubljenje u rešavanju kriza s kojima smo suočeni - napisao je Džo Bajden u svom prvom predsedničkom tvitu.

Nalog @POTUS sada prati 2,4 miliona korisnika, i taj broj brzo raste, međutim, daleko je manji od 88 miliona pratilaca ličnog naloga Donalda Trampa pre nego što je ukinut, nakon čega ga je Tviter trajno udaljio.

Tramp je koristio Tviter za širenje tvrdnji o izbornoj prevari i odbijao je da prizna poraz.

Krajnji potez Twittera bio je gašenje Trampovog profila posle nereda na Kapitolu što je izvršni direktor te platforme Jack Dorsey opisao kao "ispravnu" odluku, ali "opasan presedan".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>