• 3

Još jedan veliki lanac, koji i Srbi rado posećuju, plaća radnicima u SAD da se vakcinišu

Oni nude ekstra naknadu od 200 dolara radnicima koji se vakcinišu protiv kovida-19

  • 3
Lidl prodaja

Foto: Jovan Marjanov

Nedavno smo pisali o kompaniji "Dolar Dženeral" koja žela da njeni radnici budu vakcinisani, pa je spremna i da im plati za to.

- Ne želimo da naši zaposleni moraju da biraju između primanja vakcine ili dolaska na posao - rekao je Dollar General (DG) u saopštenju za štampu, a navodi se da se neki radnici suočavaju s preprekama na tom putu.

Sada se oglasio i Lidl, koji posluje u SAD, i saopštio da nudi ekstra naknadu od 200 dolara radnicima koji se vakcinišu protiv kovida-19, budući da su u većem broju saveznih država vakcine postale dostupne.

Nemački lanac marketa odlučio se na taj korak nakon što su njegovi rivali, Aldi i pomenuti Dolar Dženeral, rešili da urade isto.

Lidlov iznos podsticaja za prihvatanje vakcinacije je među najvećim koje je neka kompanija do sada ponudila svojim radnicima u SAD, piše Rojters.

Zapravo, i među samim zaposlenima vlada veliko interesovanje da se vakcinišu, posebno što su kasiri na prvoj liniji odbrane od virusa. Osam od 10 radnika planira da se vakciniše, prema anketi.

U SAD Lidl posluje u devet država, i ima više od 125 prodavnica.

Video: Kako funkcioniše novi sistem e-vakcina?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorn

    21. januar 2021 | 09:00

    Ovo postaje opasno vrlo opasno.Narode mislite svojom glavom.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>