• 1

Amazon vrši pritisak na Bajdena: "Naši radnici imaju prioritet za vakcinu"

E-trgovac je tokom pandemije, inače, bio pod stalnim pritiscima, pre svega zato što se ispostavilo da se čak 19.000 radnika zarazilo kovidom-19

  • 1
amazon

Foto: Unsplash

Kako vakcine protiv virusa korona postaju dostupne sve više širom sveta, tako se građani, ali i poslodavci interesuju za njih, ne bi li poslovanje vratili u normalne tokove.

Amazon nije gubio vreme, pa se obratio novoizabranom američkom predsedniku, Džou Bajdenu, u vezi sa pružanjem prioriteta njegovim ključnim radnicima, a kada je reč o planovima distribucije vakcina.

Dejv Klark je uputio pismo Bajdenu i rekao da je kompanija "spremna da pomogne" u vakcinaciji 100 miliona Amerikanaca u prvih 100 dana, kako se Bajden i obavezao.

U okviru te ponude, Klark je naglasio da Amazon ima više od 800.000 zaposlenih sa sedištem u SAD, od kojih je većina na prvoj liniji odbrane, te bi trebalo da što pre prime vakcinu.

Dodao je i da Amazon ima uspostavljen sporazum sa licenciranim nezavisnim pružaocem usluga zaštite na radu, o primeni vakcina u svojim objektima. Nije prvi put da se Amazon zalaže za rani pristup vakcini za svoje ključne radnike.

E-trgovac je tokom pandemije, inače, bio pod stalnim pritiscima, pre svega zato što se ispostavilo da se čak 19.000 radnika zarazilo kovidom-19, a bilo je brojnih kritika na račun poslovanja kompanije.

Video: Kako funkcioniše novi sistem e-vakcina?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>