• 0
 ≫ 

750 onlajn prodavnica prima domaću karticu: Samo u decembru Dinom obavljeno 280.000 kupovina

 ≫ 

Dina karticom moguće plaćati i na internet prezentacijama državnih agencija i institucija

  • 0
Onlajn kupovina je doživela bum ove godine

Foto: Shutterstock

Sve veći broj građana koristi usluge onlajn plaćanja domaćom karticom, koja se trenutno prihvata u više od 750 onlajn prodavnica u Srbiji, kažu u Narodnoj banci Srbije.

Broj trgovaca koji prihvataju plaćanje Dina karticom u svojim internet prodavnicama je u stalnom porastu, objavila je centralna banka na svom sajtu.

To je, kako je navedeno, naročito značajno u periodima kakav je od početka pandemije virusa korona, kada je preporučljivo daljinski obavljati što je moguće više kupovina.

Istovremeno, svakog meseca sve je više korisnika koji obavljaju internet plaćanja domaćom karticom.

Samo u decembru domaćom Dina karticom ostvareno je više od 280.000 onlajn kupovina u iznosu većem od 600 miliona dinara, sa tendencijom neprekidnog povećanja.

novogodišnji pokloni, online kupovina, kreditna kartica

U decembru 280.000 kupovina, Foto: Shutterstock

Među prodajnim mestima na kojima se može plaćati domaćom karticom na internetu nalaze se onlajn prodavnice gde se mogu nabaviti roba i usluge koje se tradicionalno kupuju odnosno plaćaju preko interneta.

To su: knjige, tehnička roba, avio-karte, ulaznice za različite događaje, igračke, odeća i obuća, ali i one preko kojih se mogu platiti komunalne, usluge domaćeg operatora mobilne telefonije Telekom Srbija a.d, ali i svakodnevne kupovine kod tri najveca trgovinska maloprodajna lanca u zemlji.

NBS podsećamo i da je Dina karticom moguće plaćati i na internet prezentacijama državnih agencija i institucija, poput Agencije za privredne registre i portala eUprava.

Video: Sve što niste znali o platnim karticama

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>