• 4
 ≫ 

Poslodavac u Austriji ne želi radnike koji su se vakcinisali protiv korona virusa

 ≫ 

- I dalje znamo toliko malo u vezi sa vakcinacijom - kaže vlasnik kompanije

  • 4
Vakcina koronavirus vakcinacija

Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

Austrija je pre nekoliko dana produžila lokdaun do 7. februara, a uvedene su i nove mere, po kojima je obavezno nošenje FFP2 maski u prodavnicama i javnom prevozu.

Takođe, ova zemlja otpočela je proces vakcinacija stanovništva protiv koronavirusa, ali odluku vlasti prati i izvesna skepsa. Jedan slučaj posebno je privukao austrijskih medija, pošto se oglasio poslodavac iz Donje Austrije koji je rekao da ne želi da zaposli nekoga ko je primio vakcinu protiv korona virusa.

- Tražim radnike za proleće 2021. godine. Oni koji su se vakcinisali protiv korone ili planiraju da to učine, neka se ne prijavljajuju - navodi se u oglasu kompanije Hemer na Fejsbuku, koji je u međuvremenu obrisan, prenosi portal “Heute”.

- I dalje znamo toliko malo u vezi sa vakcinacijom. Ne želim rizik da nekoga unajmim i da se taj radnik razboli odmah posle vakcinacije - kazao je Peter Hemer, vlasnik kompanije koja se bavi postavljanjem krovova.

Podsećanja radi, austrijski kancelar Sebastijan Kurc navodno je ljut zbog gradonačelnika više mesta, koji su se mimo lista prioriteta vakcinisali protiv korona virusa, a vicekancelar Verner Kogler zahteva od pokrajina reagovanje.

Proteklih dana mediji su objavili kako su, u pojedinim mestima, u okviru vakcinacije korisnika staračkih domova, vakcinisani i lokalni političari, mimo reda, a bilo je i tvrdnju da su neka lica i plaćala za dobijanje cepiva, prenosi Tanjug.

Video: Molitva u austrijskom selu koji ima strahovito ime: Sveta Korono, moli Boga za nas

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>