• 0
 ≫ 

Od trgovine do građevine: Top najbrže rastući sektori u 2021. godini

 ≫ 

Ova područja rasta odražavaju trendove koji dominiraju od početka pandemije

  • 0
posao, laptop

Foto: Unsplash

Poslovi u e-trgovini, zdravstvenoj zaštiti i digitalnom sadržaju beleže rast u Velikoj Britaniji, prema LinkedIn-u. Ova područja rasta odražavaju trendove koji dominiraju od početka pandemije, uključujući i naglu potražnju za osobljem iz medicinskog sektora, pošto je virus preplavio sistem zdravstvene zaštite.

U međuvremenu, osoblje za e-trgovinu je traženo da zadovolji potrebe potrošača koji kupuju onlajn. Sajt za profesionalno umrežavanje kaže da je veća potreba za radnicima sa digitalnim veštinama dovela do rasta u broju frilensera.

Ovo su najbrže rastući sektori u 2021.

 

1. Onlajn trgovina je u porastu, pa će tako biti traženi vozači, asistenti-dobavljači, onlajn specijalisti, organizatori za skladište, sa veštinama beleženja narudžbina, maloprodaje, profesionalne vožnje itd.

2. Zdravstveni sektor sa akcentom na velnes, takođe je u porastu, što se ispostavilo u doba globalne pandemije, te će tako biti tražen različiti kadar, a najpre lekari i medicinske sestre.

3. Frilenseri koji upravljaju digitalnim sadržajem - jutjuberi, blogeri, podkasteri, nastaviće da dominiraju, jer je svet sve više okrenut mreži. Osim toga, rad na daljinu postao je normala. Biće posla i za pisce, urednike, ilustratore.

4. Građevina je doživela bum tokom pandemije, kada su mnogi ljudi usporili i rešili da obnove domove, ili kupe nove kuće.

5. Finansije su još jedna oblast koja uvek "prolazi", počev od investiranja pa do pružanja finansijskih usluga. Ekonomija, trgovina, bankarstvo.

Banka, bankarstvo, salter, placanje

Foto: Shutterstock

6. Svaka vrsta "trenera" biće potrebna u 2021, bilo da je reč o intimnom ili profesionalnom životu (life coach, business coach).

7. Korisnički servis podrazumeva konsultovanje, savetovanje, podršku.

8. Psiholozi/psihoterapeuti i ostali stručnjaci za mentalno zdravlje već uveliko imaju pune ruke posla, posebno imajući u vidu posledice koje je ostavila pandemija po psihu ljudi.

9. Nekretnine su doživele bum u prethodnoj godini i taj trend se nastavlja. Postoji masovna tražnja za kućama i stanovima, naročito imajući u vidu niže cene zakupa u velikim gradovima.

10. Maloprodaja i trgovina su oblasti koje opstaju stalno, pa i u doba najvećih kriza, jer se bave esencijalnom robom. Uvek će biti potražnja za trgovcima, komercijalistima.

Video: Deset atipičnih zanimanja za žene: Od kamiondžijke do detektivke

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>