• 0

Stroga pravila na domaćim letovima u ovoj zemlji: Regulator zabranio hranu, vodu, novine

Mera je ukinuta krajem avgusta, pa je ponovo stupila na snagu 31. decembra, a evo zašto je uvedena...

  • 0
Putnici u avionu

Foto: Shutterstock

U pokušaju da zaustavi plimu virusa korona, Tajland je zabranio hranu, piće i bilo kakav štampani materijal (novine, magazini), osim sigurnosnih kartica na domaćim letovima.

Avio-kompanije će morati da poštuju propise ili će se suočiti sa mogućom kaznom od strane svog regulatora, Tajlandske uprave za civilno vazduhoplovstvo.

Ovo je drugi put da se preduzima takav potez. Tajland je ranije zabranio uslugu hrane i pića tokom leta 26. aprila 2020, ali je ta zabrana ukinuta 31. avgusta.

Mera je ponovo stupila na snagu 31. decembra, a zašto je uvedena? Vreme čišćenja nakon svakog zaustavljanja domaćeg leta izuzetno je kratko i osoblje nema vremena da sredi avion detaljno i očisti ga od svih predmeta.

Procena je, dakle, da bi posedovanje "nebitnih materijala za čitanje" u avionu predstavljalo dodatni rizik od širenja zaraze, međutim, putnicima je dozvoljeno da sa sobom ponesu svoje novine i časopise.

Zabrana se odnosi na sve što se deli u avionu, kao što su jelovnik, katalog, časopis neke avio-kompanije. Konzumiranje hrane i pića takođe je zabranjeno na domaćim letovima, čak i ako ih putnici nose sa sobom, jer nijednog momenta ne smeju da skinu masku.

Kabinsko osoblje će moći da izdaje samo vodu, ako je putnici zatraže, recimo - ako putnik treba da popije lek. Domaći avio-prevoz na Tajlandu iznosi oko 40% uobičajenog kapaciteta.

Video: Jedini avion u kojem možete da sedite u biznis klasi svaki dan, bez testa na koronu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>