• 0

Zavirite u luxe hotel za roditelje i njihove bebe: Vrtoglava cena za dvonedeljni boravak

Nalazi se u Singapuru i ima 18 privatnih apartmana, u kojima borave novopečene mame sa svojim bebama

  • 0
Kai Suites, Singapore

Foto: Kai Suites/Gastro Sense

Pitajte većinu novopečenih roditelja šta najviše žele? Verovatno će vam reći da im je potrebna pomoć oko bebe, skuvan ručak ili dobar san.

Kai Suites hotel u Singapuru, za tek porođene mame, nudi sve to, ali naravno - dolazi sa cenom, i to ne malom. Hotel se, inače, nalazi na mestu gde je nekada bilo porodilište, a dvonedeljni boravak u njemu košta 13.650 dolara.

Vlasnik hotela, otvorenog u novembru 2020, kaže za CNN Travel da je došao na ideju da otvori ovakav objekat, zbog ličnog iskustva.

- Kao otac četvoro dece i neko ko je sa suprugom prošao razna iskustva, u potpunosti razumem važnost prenatalnog obrazovanja, postporođajnog oporavka, kao i brige potrebne majci i bebi tokom tog perioda, ne samo fizički već i mentalno i emocionalno - rekao je on.

Budući roditelji obično rezervišu svoje sobe otprilike 6-8 nedelja pre procenjenog datuma porođaja. Jednom kada majka i beba dobiju dozvolu da napuste bolnicu, službenik zadužen za odnose s gostima i medicinska sestra čekaju ih na izlazu bolnice, oni sedaju u limuzinu i idu pravo do ovog luksuznog hotela.

Do sada su gotovo svi gosti bili lokalno stanovništvo Singapura - što se i moglo očekivati tokom pandemije u kojoj su putovanja uglavnom zabranjena - ali vlasnik hotela ne krije nadu da će u budućnosti privući međunarodnu klijentelu.

Kai Suites ima 18 privatnih apartmana, a iako su članovi šire porodice dobro došli da svrate, samo partneri mogu da prenoće. Još jedan zahtev novopečenih roditelja je da žele da upoznaju druge ljude koji su u istoj situaciji.

Zato postoje zajedničke prostorije gde se gosti mogu družiti međusobno, naravno, između masaža, poseta lekarima i popodnevnog spavanja. Ovaj hotel je novitet u Singapur, ali je praksa poznata širom Azije.

Kinezi neguju slične rituale, cilj je da stručno osoblje i porodica pomognu mami i bebu u prvim danima. Tada se piju razni čajevi i jede zdrava hrana, kako bi se telo povratilo.

Video: Iran predstavio svoju prvu hotelsku kapsulu: Cena jedne kreće se i od 1.000 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>