• 0
 ≫ 

Ralf Loren u sukobu sa vlasnicima zgrade u luksuznoj Petoj aveniji, a svađa ima veze i sa Mangom

 ≫ 

Predmet sukoba je odluka Ralfa Lorena da iznajmi iznajmljeni lokal

  • 0
ralph lauren Foto: Shutterstock

Ralf Loren vodi bitku sa kompanijama od kojih iznajmljuje veliki lokal za svoju prodavnicu u jednoj od najpoznatijih i najluksuznijih šoping ulica na svetu, Petoj Aveniji u Njujorku, a ovaj obračun mogao bi da ima ogromne posledice na astronomske cene zakupa lokala u ovoj ulici južno od Central parka.

Poznati brend je, zbog rasprave sa vlasnikom zgrade u Petoj aveniji u kojoj se nalazi i njegov lokal, došao i do sudske arbitraže.

Kompanije Shvo Group, Bilgili Group, Deutsche Finance i nemački penzioni fond kupili su ovu velelepnu zgradu krejem 2019. godine za 937 miliona dolara, a osim velikog prostora za maloprodaju, zgrada ima i niz kancelarija i obilkovanog poslovnog prostora.

Predmet sukoba je odluka Ralfa Lorena da iznajmi iznajmljeni lokal. Ovaj poznati brend za lokal daje 27 miliona dolara godišnje, a da stvar bude gora, lokal je trenutno prazan.

Kako bi smanjio gubitke, Ralf Loren je rešio da iznajmi pomenut lokal španskom lancu Mango za svega 5 miliona dolara godišnje.

menhetn, njujork Poznata ulica nalazi se na Menhetnu, Menhetn / Foto: Unsplash

Taj najam je, međutim, odbijen proteklih nedelja od strane grupe investitora koji poseduju zgradu u kojoj se nalazi, a kao razlog su naveli da Mango nije isti kalibar kao i ostali luksuzni stanari ovog zdanja.

Vlasnici se plaše da ovaj dogovor o iznajmljivanju pod nižom cenom može da ugrozi visoke rente koje drži ova ulica i da će i ostali brendovi zahtevati nižu cenu kirije.

Kako bi rešili ovu situaciju, strane u sporu ići će na sudsku arbitražu.

Video: Da li biste pojeli komad zlata? doručak košta 50 evra i hipsteri će odlepiti za njim

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>