• 5

Brnabić o fabrici u Paraćinu: Srbija bi mogla da bude izvoznik staklene ambalaže za čitav region

Govorilo se i o sređivanju industrijske zone u Paraćinu

  • 5
Univerzitetska bolnica Tiršova

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da država neće odustati od traženja strateškog partnera za fabriku stakla "Paraćin" i istakla da je to jedan od glavnih prioriteta Vlade Srbije kada je reč o toj opštini.

Brnabić je kao prioritetni projekat u Paraćinu izdvojila i rekonstrukciju Osnovne škole Radoje Domanović, navodeći da je vrednost te investicije 250 miliona dinara.

- Moj kabinet, uz pomoć i podršku predsednika Republika, bavi se srpskom fabrikom stakla ''Paraćin'', od koje nećemo odustati, jer je to strateški važna investicija za celu Srbiju - rekla je Brnabić u Paraćinu gde je sa ministrom građevine, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovicem i ministarkom državen uprave i lokalne samouprave Marijom Obradović posetila Industrijsku zonu i osnovnu školu.

Brnabićeva je kazala da je fabrika stakla u stečaju, a da će, ako se oživi, Srbija biti izvoznik staklene ambalaže za čitav region.

- U ovom trenutku imamo razgovore sa određenim investitorima, pozvali smo investitore iz celog sveta da dođu da pogledaju finansijske i druge izveštaje i potencijale fabrike stakla, za koje mislimo da su ogromni - navela je Brnabićeva.

Ana Brnabic

Foto: Tanjug/ Nikola Anđić

Ona je kazala da je sa rukovodstvom opštine razgovarala o potpunom komunalnom opremanju i sređivanju industrijske zone u Paraćinu.

- Nastavljamo da se borimo za investitore na području opštine Paraćin i očekukemo da se, iz podsticaja koja smo ranije dali za dva investitora, među kojima je i Remaster, zaposli još oko 200 ljudi' - navela je premijerka.

Naglasila je da je prioritet u Paraćinu i rekonstrukcija Osnovna škole ''''Radoje Domanović'''' i najavila da će u naredna dva meseca biti raspisan tender za izvođača radova.

Kako je rekla, sa rukovodstvom opštine razgovarala je i o dodatnim projektima koji su bili planirani u okviru budžeta Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima kao što su Opšta bolnica, vodovodna i kanalizaciona mreža.

Video: Brnabić: Donacija 67,5 tona pomoći, jedna od najvećih pojedinačnih

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    23. januar 2021 | 17:59

    Pa sto ne uradis nesto da bude???

  • Праведник

    23. januar 2021 | 20:09

    Има власт и може да промени, макар за Србију, да сва пића морају бити у стакленој амбалажи. Не би Параћин могао направити колико треба, али и ови, као и сви пре њих умеју само да распродају. Упс, извињавам се, сада се каже да нађу стратешког партнера...

  • Boban

    24. januar 2021 | 20:11

    Srbija ekonomski tigar ce izvoziti staklo a staklaru u Pancevu ste upropastili i sad je propala rusevina i ruglo grada......

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>