• 3

Posle sankcija koje su SAD uvele brodu "Fortuna", nastavljeni radovi na izgradnji Severnog toka 2

Sjedinjene Američke Države uvele su 19. januara sankcije brodu „Fortuna“

  • 3
Turk Stream, turski tok, gasovod

Foto: Profimedia

Brod „Fortuna“ započeo je rad na nastavku izgradnje gasovoda "Severni tok 2" u vodama Danske, saopštio je operater projekta "Nord strim 2 AG".

Operater je dodao da se radovi odvijaju u skladu sa dobijenim odobrenjima.

Brod se nalazi južno od ostrva Bornholm od 22. januara.

Projekat "Severni tok 2" podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke.

U izgradnji gasovoda učestvuju brojne evropske kompanije, prenosi Sputnjik.

Sjedinjene Američke Države uvele su 19. januara sankcije brodu "Fortuna" koji učestvuje u izgradnji gasovoda "Severni tok 2", kao i vlasniku broda, kompaniji "KVT-RUS".

Video: Otvoren gasovod Balkanski tok u Srbiji

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hogar

    25. januar 2021 | 08:45

    SAD hoce da uguse svaku aktivnost koja je korisna za, narod Evrope... ako mozemo dobiti jeftiniji i bolji kvalitet gasa od Rusa, to ne valja nije njihov, Meksiko je hteo da kupi ruske helikoptere SAD im uvela sankcije, isto su to zapretili Turskoj sto je uzela ruske PVO sistem koji je daleko bolji nego SAD..... ruse vlade koje im stanu na put, napadaju nezavisne i suverene drzave... na sta, vam ovo lici.... treba te kauboje staviti u tor za sva vremena

  • Johan

    25. januar 2021 | 09:27

    Lagano pad politička moć Amerike,prvo su pretili sankcijama državama koje su sarađivale na izgradnji severnog toka,pa firmama sada brodu i kapetanu broda a na kraju će lupiti sankcije kuvaricama jer spremaju hranu za radnike na gasovodu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>