• 0

"Novac poreskih obveznika iskoristićemo da obnovimo Ameriku"

Džo Bajden potpisao je uredbu o kupovini američkih proizvoda

  • 0
Ovalna soba Bajden

Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Džozef (Džo) Bajden potpisao je uredbu o kupovini američkih proizvoda, od koje se očekuje da obezbedi podršku američkoj proizvodnji i preduzetnicima.

- Kada kupujemo američko, nabavljaćemo od čitave Amerike; od svih njenih zajednica koje su tokom prošlosti bile izostavljane iz sistema državnih nabavki - rekao je Bajden nakon potpisivanja uredbe.

Kako je ukazao, ključni plan za obezbeđivanje budućnosti biće kupovina američkih proizvoda, prenosi Glas Amerike. "Novac poreskih obveznika iskoristićemo da obnovimo Ameriku", rekao je Bajden.

Prema njegovim rečima, reč je o najvećem iskoraku u oblasti infrastrukture, istraživanja i razvoja od Drugog svetskog rata. "Na osnovu uredbe biće potrebno da veći broj komponenti bude proizveden u Americi", ukazao je.

Uredba bi trebalo da oznaži primenu zakona iz 1920. godine, koji podrazumeva da se dobra i proizvodi između američkih luka transportuju brodovima čiji su proizvođači, vlasnici i oni koji njima upravljaju američki državljani ili građani sa trajnom boravišnom dozvolom u SAD.

Video: Bajden potpisao 15 ukaza i dve naredbe federalnim agencijama

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>