• 0

Naše komšije mogu da zaborave na ove sajtove za klađenje: Zakon predviđa blokadu IP adresa

Novim zakonom se takođe izričito zabranjuje klađenje na izbore predsedničke, parlamentarne i lokalne izbore u Crnoj Gori i Evropskoj uniji

  • 0
online klađenje, kladionica, fudbal, mobilni mobilna aplikacija

Foto: Shutterstock

Crnogorski građani mogu da zaborave na popularne sajtove za onlajn klađenje poput Bet365, Bet-et-houm ili Vilijam Hil, jer je nacrtom Zakona o igrama na sreću predviđena njihova blokada.

Član 107 Zakona o igrama na sreću je jasan i predviđa blokadu IP adresa priređivača koji ne posluju u Crnoj Gori. "U CG nije dozvoljeno priređivanje igara na sreću pravnim ili fizičkim licima koja se ne nalaze na listi odobrenih priređivača igara na sreću", navodi se u pomenutom članu Zakona.

Dalje se precizira da će se ograničavanje pristupa internet kladionicama, koje se ne nalaze na listi odobrenih, a koje primaju onlajn uplate od crnogorskih igrača na sreću, obaviti putem blokade IP adresa od strane ovlašćenih operatora javnih komunikacionih mreža.

Dodaje se da su operatori javnih komunikacionih mreža "koji pružaju usluge na području Crne Gore obavezni da onemoguće pristup IP adresama, objavljenim na listi neodobrenih priređivača igara na sreću" u toj zemlji.

Novim zakonom se takođe izričito zabranjuje klađenje na izbore predsedničke, parlamentarne i lokalne izbore u Crnoj Gori i Evropskoj uniji.

"Na području Crne Gore zabranjuje se priređivanje klađenja koja su u suprotnosti sa zakonskim propisima i opštim moralnim načelima, moralno prihvatljivim ponašanjem i koja ne poštuju integritet i dostojanstvo lica, zatim koja se odnose na rezultate izbora za predsednika Crne Gore, za predsednike država Evropske unije, za poslanike u parlamentu, za zastupnike u EU parlamentu i za članove predstavničkih tela jedinica lokalne samouprave, kao i na lutrijske igre, uključujući i igre u inostranstvu, kao i njihove simulacije", piše u nacrtu zakona.

Video: Cena najjeftinijeg sata je u iznosu komfornijeg stana u centru Beograda

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>