• 2

Moderna kraljica: Elizabeta II traži posebnog kandidata za posao i nudi odličnu platu

Neki kažu da je to "posao iz snova", a oglas za njega je objavljen na zvaničnoj stranici The Royal Household. Konkurs je otvoren do 7. februara

  • 2
Kraljica Elizabeta, Kraljica Elizabeta II, Kraljica Elizabeta Druga Foto: Tanjug/AP

Kraljica Elizabeta II (95) je "strah i trepet" u Velikoj Britaniji, a poštuju je i ljudi širom sveta. Ipak, nisu svi građani njene rodne zemlje baš tako poslušni.

Naime, ma koliko voleli svoju kraljicu, neki zaposleni nisu spremni da prihvate sve njene zahteve. Tako se jedna grupa pobunila oko Nove godine, kada je uslov bio tzv. "korona balon".

Britanska kraljica je tražila od osoblja da se odreknu praznika s porodicama i da to vreme provedu s njom u Sandringham-u, što je tradicija duga više od tri decenije.

Opšte je poznato da Elizabeta II voli da "komanduje" i da se meša u živote svojih najbližih, posebno unuka, a ovoga puta za svoje zahteve nudi i dobru platu, pa čak i bonuse, onima koji pristanu da rade ovaj posao.

Godišnja plata bi bila 30.400 evra, a dvor u Velikoj Britaniji je u potrazi za osobom koja će voditi Instagram profil Bakingemske palate.

Neki kažu da je to "posao iz snova", a oglas za njega je objavljen na zvaničnoj stranici The Royal Household. Konkurs je otvoren do 7. februara.

Ipak, nije sve tako idealno. Postoji određeni kodeks ponašanja, kojeg se svi prijavljeni kandidati moraju pridržavati, dok rade za vojvodu i vojvotkinju. Treba da pokažu i spremnost za putovanje, jer par često provodi vreme u svojoj rezidenciji u Norfolku, s njihovo troje dece.

Video: Da li je Megan Markl trebalo da bude deo kraljevske porodice?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    28. januar 2021 | 11:56

    To vam je 26,943 funti. I nije nesto Bog zna sta, minimalac im je 17,000 funti godisnje. Znaci to je tek malo iznad minimalca.

  • DARKO 100%

    28. januar 2021 | 11:52

    Taj sammm, @gmai.com ,i onako sam dokon🤪

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>