• 0
 ≫ 

Poznato kada kreću radovi na Sava Centru: "Mnoge srpske građevinske firme dobiće posao"

 ≫ 

Prilikom radova, objekat će biti zatvoren

  • 0
Sava Centar, Crown Plaza

Foto: Nikola Tomić

U oktobru ove godine kreću radovi na rekonstrukciji Sava Centra, najavljeno je na godišnjoj konferenciji kompanije Delta holding koja je kupila ovaj objekat.

- Želeli smo sa ovakvim projektom zaokružimo 30 godina poslovanja - rekao je Živorad Vasić, potpredsednik Delta holdinga.

Prema njegovim rečima, rekonstrukcija će trajati 24 meseca. Takođe, kako je istakao, mnoge srpske građevinske firme dobiće priliku da učestvuju u  projektu.

- Moramo da naglasimo da je to naša društvena odgovornost, kao i da vidimo budućnost ne samo naših hotela nego i drugih. Ovo nije samo projekat za sebe nego i za Srbiju - rekao je Vasić koji je istakao da će Sava Centar biti "grad za sebe".

Kako je ponovio, u oktobru kreću radovi, a počeće rekonstrukcijom fasade. Prilikom radova, objekat će biti zatvoren.

Kako su nam ranije rekli u Delti, procenjeno je da će investicija za renoviranje Sava centra biće veća od 60 miliona evra. Planiraju kompletno renoviranje najvećeg kongresnog centra u Srbiji.

Precizirano je da investicija predviđa zamenu staklene fasade, izradu novih elektroinstalacija, kao i pogona za hlađenje i grejanje i uvođenje kompletno novih multimedijalnih instalacija.

Iz Delte su naveli da su spremni da rekonstrukcijom zadrže izgled i namenu, a da unutra stvore novi Sava centar, koji će uključiti savremene digitalne komunikacije, restorane i kafiće, rent-a-car agencije i usluge turističkih vodiča.

Video: Obnavljanje Beogradske tvrđave: Dok su ulice prazne, na Kalemegdanu se radi

(V.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>