• 1

Slobodnih hala nema ni za lek: Poznati balkanski inovator traži pomoć preko Fejsbuka

Na tržištu nekretnina logistika i distribucija najmanje su razvijeni sektor s ogromnim potencijalom i interesom koji nije poljuljala ni korona. Tako je u regionu, tako je i u Srbiji

  • 1
Rimac C_Two

Foto: Rimac Automobili

Rimac automobili već neko vreme radi na nekoliko lokacija, a pogoni su u okolini Zagreba, u Svetoj Nedelji i Zagorju. Osnivač kompanije, Mate Rimac, međutim, požalio se kako ne pronalazi slobodnu poslovnu halu za svoj posao.

On je na Fejsbuku objavio kako ne uspeva da pronađe upotrebljivu dodatnu industrijsku halu u blizini Zagreba u kojoj bi uskoro trebalo da počne s proizvodnjom. Doslovno, javno traži da mu se pomogne u potrazi ukoliko su nešto prevideli.

Rimac je u nekoliko navrata već pominjao problem koji imaju sa halama.

"U Hrvatskoj je jako teško pronaći industrijske hale. Radimo na dugoročnom rešenju za nas (izgradnja Campusa od 100.000+ m2) ali nam do tada treba prostor za širenje. Gledamo razne opcije, ali nismo još našli ono što nam odgovara. Tražimo objekat u pristojnom stanju sa 15.000 - 30.000 m2 prostora u blizini Zagreba (Zagrebačka Županija). Tražimo gotov objekat u koji se možemo useliti kroz par meseci. Ne zanima nas zemljište. Ne zanima nas lokacija van Zagrebačke Županije. Molim da se ne javljate sa takvim stvarima. Verovatno smo već prošli sve opcije i znam da su male šanse da postoji nešto za šta ne znamo - no ipak se nadam da smo nešto prevideli - napisao je Mate Rimac.

Zaključuje kako jedva čeka da izgrade svoj kampus "jer je ovaj stalni tetris sa prostorima užasna distrakcija i izvor neefikasnosti, ali na žalost, neke stvari u RH traju beskonačno".

Rimac automobili, naime, već neko vreme rade na nekoliko lokacija, a pogoni su u okolini Zagreba, u Svetoj Nedelji i Zagorju.

 

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hahahaha

    28. januar 2021 | 16:37

    Ako ne može bit "srpski" dobro je i "balkanski" samo da nije "hrvatski" ... E zavisti...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>