• 0

Zovu se slično kao trenutno najtraženija firma na svetu, kupljeno hiljade akcija greškom!

Mala australijska rudarska firma beleži rast cene akcija za 50%

  • 0
Wall Street, Vol strit, berza, ekonomija, biznis Foto: Tanjug/AP

Akcije lokalne rudarske kompanije iz Australije skočile su ove sedmice, jer je njeno ime na berzi slično imenu velikog američkog maloprodajnog lanca koji je top tema ovih dana zbog aktuelne berzanske bitke.

GME Resources je mala kompanija za istraživanje nikla i kobalta u zapadnoj Australiji. Njegove akcije su iznenada skočile više od 50 odsto na 12 centi, što je njihov najviši nivo od 2018. godine.

Iznenadni skok očigledno dogodio zato što je ime kompanije na berzi sličan onom GameStop-a, američkog giganta za maloprodaju video igara i elektronike koji posluje sa više od 5.000 prodavnica u 10 zemalja.

Akcije GameStopa su nedavno naglo porasle zahvaljujući mladim trgovcima koji su koordinirali svoje poteze na Redditu. To je navodno dovelo do toga da su grupe investitora greškom kupile hiljade akcija u lokalno navedenom GME.

Džejms Salivan, generalni direktor GME-a, rekao je da je bio zbunjen nakon što je video rast cena kompanije za više od 50 procenata.

- Kada sam otvorio aplikaciju za praćenje deonica i video da košta 9,4 centa, bio sam zapanjen - rekao je. "Jednostavno je puklo, i pomislio sam, pa, šta se ovde događa. Postoji li nešto o mojoj sopstvenoj kompaniji, što ne znam?" , rekao je.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>