• 0

Zavirite u nov razvojni centar Majkrosofta: Inspirisan je Tadž Mahalom, i to iz posebnog razloga

Indija je puna talenata iz oblasti tehnologija i inženjeringa, a američki div je želeo da im pruži "blisko okruženje" i sačuva autentičnost ove zemlje

  • 0
Majkrosoft Indija Foto: Printskrin/YouTube/MicrosoftIDC

Majkrosoft je pre dva dana najavio pokretanje svog novog India Development Center (IDC) u NCR, koji će služiti kao glavno čvorište za pokretanje najsavremenijeg inženjerstva i inovacija.

IDC NCR je treći Majkrosoftov razvojni centar u Indiji, nakon Bengaluru i Hyderabad. Savremeni radni prostor korak je ka ostvarenju IDC-jeve vizije da bude izvor inovacija za sledećih milijardu korisnika.

Centar će se nadovezati na posvećenost kompanije da "iskoristi talent" indijskih inženjera svetske klase i stvori rešenja za globalni uticaj. IDC NCR će sarađivati sa timovima Majkrosofta širom sveta, na izgradnji proizvoda i usluga za podsticanje digitalnih inovacija.

Centar će pružiti mogućnosti inženjerskim talentima u oblastima biznisa i alata za produktivnost, veštačke inteligencije, klauda, core servisa, gejminga.

Ali, sada dolazimo do onog još zanimljivijeg dela.

Arhitektura IDC NCR radnog prostora inspirisana je Tadž Mahalom, jednim od sedam svetskih čuda. Struktura je jedinstveno spajanje najnovijih Majkrosoftovih tehnologija i materijala iz lokalnog izvora.

Složeno umetničko delo lokalnih zanatlija i grafika inspirisana bogatim indijskim kulturnim nasleđem ističu estetiku kancelarije. Odata je počast istorijskoj i bogatoj zanatskoj radinosti u zemlji.

Objekat je primenio prakse očuvanja energije i vode kako bi smanjio svoj otisak ugljenika. Projektni tim je uključio mnoga razmatranja tokom procesa dizajniranja, kako bi osigurao da kancelarija ispunjava visoke mere održivosti. Glavna zgrada je LEED platinum kvaliteta, što znači da zadovoljava najviše standarde.

Tehnološki div napominje da je nastojao da pruži posebnu podršku lokalnim zanatlijama i materijalima, sa fokusom na aznolikost, inkluziju i pristupačnost. Došlo je do spoja lokalnog i globalnog konteksta.

Majkrosoft je multinacionalna kompanija, osnovana 1975. godine, sa sedištem u Redmondu (Vašington). Prema podacima iz 2020, godišnji prihodi su im veći od 140 milijardi dolara.

Kompanija razvija, proizvodi, licencira, podržava i prodaje računarski softver, potrošačku elektroniku, računare za ličnu upotrebu i srodne usluge.

Video: Čovek koji je pravio prvi domaći računar za Telegraf: CER 10 bio je početak jedne epohe

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>