• 69
 ≫ 

"Svi me pitaju da ne rade vikendom - ne može": Vučić nezadovoljan i radom pojedinih direktora

 ≫ 

Istakao je da je neophodno da se svi angažuju više, da rade i vikendom

  • 69
Aleksandar Vučić Foto: Instagram/avucic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u četvrtak izneti i nezadovoljstvo neozbiljnošću i nedovoljnim radom pojedinih članova vlade I direktora javnih preduzeća. O čemu je i ranije govorio. 

Vučić je, u izjavi za TV Pink, kazao da imamo veliki suficit u januaru i da nije zadovoljan time.

Istako je da ne razume da pojedini članovi vlade i direktori javnog preduzeća nisu u stanju da potroše pare koje su tražili pre dva meseca.

Ukazao je da traži da ih potroše kako bismo imali ekonomski rast, kako bi zemlja brže napredovala potrebno je brže graditi puteve, bolnice,..

- Ukoliko ne budemo ubrzali radove na infrastrukturnim projektima, kao što su kanalizacija, putevi, ali I ubrzanje u energetskom sektoru, da poljoprivreda radi bolje, nećemo moći da se posle tri godine pohvalimo da smo najbolji. Mi sada idemo sa najviše baze, jer smo imali najveći rast. Moramo da jurimo sada, da radimo mnogo više - poručio je on.

Vučić je podsetio da Francuska ima negativan rast od minus 9,8 odsto, da će ići na plus 6 i 8.

Kada je reč o pomoći države rekao je da je država iz svog „ćupa“ izvadila već 8,5 miliajrdi, i da se svi pitaju odakle.

Istakao je da je neophodno da se svi angažuju više, da rade i vikendom, koji, kako dodaje, ne može da bude neradan.

- Ukoliko ne bude radio svaki sektor kako treba, onda nemamo šta da tražimo. Mi moramo da jurimo i radimo više nego neke zemlje. Što dajete autobuskim prevoznicima, a ne turističkim agencijama, neko će se zapitati. Ali nije zemlja samo ćup iz koga će se vaditi - istakao je on.

- Ne da mi dolaze svi sa zahtevom da ne rade vikendom. Mogu da protestuju koliko hoće, ne može - naveo je on i poručio onima koji hoće da ne rade vikendom da ako hoće da spavaju idu da spavaju.

Vučić je rekao da će glavna tema sutrašnjeg razgovora sa Makronom biti evropski put Srbije, situacija na Kosovu i Metohiji, ali i ekonomski odnosi naše dve zemlje

Video: Vučić: Još milion vakcina stiže u Srbiju za mesec dana

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Caki

    31. januar 2021 | 22:14

    Nema problema, ali onda daj minimalac 50.000 gospodine. Ja da krvarim 7 dana na poslu za 30 hiljada ne pada mi na pamet. Kad prestanete da dajete pare na gluposti, a uložite u privredu i povećate plate onda ćemo i da radimo svaki dan.

  • R9

    31. januar 2021 | 22:31

    Ma koji si ti faktor da nas teras da radimo 7 dana? Sta je ovo? Ausvic, Jasenovac? Nisam obavesten. Radicu koliko mi je dovoljno a ti placi.

  • Zanimljivo

    31. januar 2021 | 22:09

    Srbija,pitaju predsednika da ne rade,predsednik odgovara negativno.....gde se donosi zakon o radnim obavezama ......jel to predsednik donosi zakon koliko ce ko da radi......

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>