• 0
 ≫ 

Vrednost srebra drastično skočila za samo nekoliko dana, a i za to je "kriva" ekipa sa Reddita

 ≫ 

Neki korinsici Reddita komentarisali su da je srebro tržište kojim se ozbiljno manipuliše

  • 0
srebro, prsten

Foto: Unsplash

Cene srebra trenutno su na najvišem nivou za prethodnih pet meseci, nakon poziva upućenog ljudima preko društvenih mreža da kupuju ovaj metal i da izbalansiraju haos stvoren oko akcija kompanije GameStop. 

Akcije nekoliko malih australijskih rudnika skočile su za oko 15 odsto  jer su mali trgovci počeli masovno da ih kupuju.

Sajtvoi koji prodaju novčiće kažu da ovakvu potražnju nisu nikada imali, pa čak dolazi i do velikih kašnjenja isporuka kupljenog srebra.

Cene srebra skočile su za 7 odsto, što je najviša vrednost još od avgusta. Do ovoga je doveo još jedan slučaj kada su mali trgovci odlučili da kupuju akcije kompanija koje veliki Volstrit zaobilazi i protiv kojih se kladi na tržištu, što na kraju može da dovede do velikih gubitaka kod najvećih investitora.

Neki korinsici Redita komentarisali su da je srebro tržište sa kojim se ozbiljno manipuliše i odlučili da urade nešto tim povodom, piše BBC.

Ipak, neki članovi foruma smatrali su da ovaj potez ne treba da se povuče, jer od njega mogu da imaju koisti upravo fondovi protiv kojih se bore, jer su hteli da spuste cenu akcija kompanije GameStop.

Za razliku od GameStop-a, koji je bio kompanija koja gubi novac zbog situacije sa pandemijom, cena srebra je ipak rasla tokom poslednje godine.

- Zanimljivo je što se ekipa sa Redita okenula mnogo većem ulovu od onog prethodnog - smatraju analitičari.

Video: Da li biste pojeli komad zlata? doručak košta 50 evra i hipsteri će odlepiti za njim

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>