• 1

Srpska delegacija u poseti Francuskoj: Vesić najavio kako stoje stvari sa beogradskim metroom

Izgradnja beogradskog metroa počinje do kraja ove godine

  • 1
Pariz, Ajfelova kula, koronavirus, Francuska Ajfelova kula / Foto: Tanjug/AP

Delegacija Srbije, ministar finansija Siniša Mali, ministar građevinarstva, sabraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, boraviće od danas u poseti Francuskoj.

Vesić je na svom fejsbuk nalogu napisao da će delegacija tokom boravka u Francuskoj, posetiti kompanije Alstom i Ežisrejl, koje su angažovane na projektu izgradnje metroa u Beogradu i održati više sastanaka sa predstavnicima tih kompanija.

"Ove francuske kompanije zajedno sa kineskom kompanijom ''Power China'' potpisale su Memorandum o razumevanju za projekat Beogradski metro. Taj sporazum predviđa saradnju strana potpisnica na projektu izgradnje metroa u Beogradu, kako bi bila izgrađena moderna, efikasna i pouzdana mreža", napisao je Vesić.

Naveo je i da će tokom posete Francuskoj delegaciji Srbije biti predstavljena idejna rešenja za izgled vagona beogradskog metroa. Vesić je dodao i da izgradnja metroa počinje do kraja ove godine.

Video: Mali: Krajem godine početak izgradnje prve linije metroa u Beogradu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>