• 0
 ≫ 

Francuski kuvari prete otvaranjem lokala i protestnim obrocima, a vlada ukidanjem svake pomoći

 ≫ 

Policija je u četvrtak i petak otkrila 24 restorana koja ilegalno rade

  • 0
Kuvar Foto: Pixabay

Francuski ministar finansija Bruno Le Mer upozorio je vlasnike restorana da rizikuju da izgube finansijsku pomoć pruženu zbog krize sa korona virusom, ako otvore svoje objekte i uslužuju kupce uprkos ograničenjima koja trenutno važe.

- Važeće mere su veoma ekonomski teške za restorane i deluju na njihov entuzijazam u vezi daljeg rada, ali to ni na koji način ne opravdava nepoštovanje pravila - rekao je Le Mer za RTL radio, prenosi britanski Gardijan.

Upozorenje francuskog ministra usledilo je nakon protesta Stefana Turiloa, kuvara u istočnoj Francuskoj, koji je pozvao vlasnike da danas otvore vrata svojih restorana za „protestne obroke“, a nekoliko njegovih kolega i hiljade ljudi ga je podržalo, piše Gardijan.

U subotu je policija u Parizu saopštila da je u četvrtak i petak otkrila 24 restorana koja ilegalno rade i upozorila da će pojačati kontrolu.

Restoranima u Francuskoj je naloženo da se zatvore još 30. oktobra, sa malim izgledima da se uskoro vrate na normalno poslovnaje, navodi britanski list.

Video: Ribar postao milioner preko noći: Dok se šetao pored obale mora, naišao je na pravo blago.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>