• 0

Vozite li auto marke Ford? Div se udružio sa Guglom: Zanimaće vas inovacije na kojima rade

Sporazum je potpisan na šest godina, a proizvođač automobila iz Mičigena će ugrađivati android operativni sistem Gugla u svoja vozila

  • 0
Ford Bronco Foto: Ford

Auto-industrija ide u korak s vremenom i sve je više kompanija koje se udružuju s tehnološkim divovima, zarad naprednije interne politike, ali i celokupnog poslovanja.

Još uvek nije sasvim jasno šta se događa s partnerstvom Hjundaija i Epla, kada je reč o iCar-u, ali je sasvim izvesno da će Ford Motor koristiti softver, veštačku inteligenciju i klaud (cloud) računarstvo, tzv. računarstvo u oblaku, koje nudi gigant Gugl.

Američka kompanija, koja proizvodi vozila od 1903. godine, planira da koristi Guglova rešenja za razvoj novih usluga za potrošače i modernizaciju internog poslovanja.

O tome su se oglasile obe kompanije i potvrdile najave.

Sporazum je potpisan na šest godina, a proizvođač automobila iz Mičigena će ugrađivati android operativni sistem Gugla u svoja vozila "Ford" i "Linkoln", počev od 2023. godine, prenosi Rojters.

Ford će kupcima nuditi inkorporirane Guglove aplikacije, kao što su mapa i glasovna tehnologija, a primeniće i tehnologiju veštačke inteligencije Gugla, kako bi poboljšao efikasnost u razvoju vozila, lanca snabdevanja i proizvodnih operacija.

Dva diva će formirati grupu Tim Apšift, koja će se baviti istraživanjem upotrebe podataka za razvoj novih modela maloprodaje, zatim kreiranjem novih ponuda za buduće vlasnike vozila.

Ali, za potrošače je važno da znaju da podaci o Fordovim kupcima neće biti predati Guglu ili njegovim oglašivačima.

Video: Kako građani Srbije mogu da zaštite lične podatke?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>