• 1

Prof. dr Jovanović deo je pobedonosnog tima: Iza e-sistema u procesu vakcinacije stoje 3 stručnjaka

Mihailo Jovanović, Petar Janjić i Vukašin Grozdić iz Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu - zaslužni su za dobru pozicioniranost Srbije u svetu, kada je reč o procesu vakcinacije i imunizacije u borbi protiv kovida-19

  • 1
Prof. dr Mihailo Jovanović

Prof. dr Mihailo Jovanović / Foto: ite.gov.rs/Stefan Andrić

Digitalizacija je od vitalnog značaja za celo društvo, širom planete, što smo umnogome mogli da uvidimo i tokom aktuelne pandemije, kada je bilo potrebno ubrzati i pojednostaviti brojne procedure.

Od 11. januara 2021. svi zainteresovani građani mogli su se prijaviti za vakcinaciju onlajn, putem portala eUprava. Kako smo tada pisali, procedura je jednostavna, ima 14 koraka, ali je potrebno svega 5 minuta da popunite prijavu.

Deo tima koji je organizovao sistem za upravljanje imunizacijom je i prof. dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Jovanović je diplomirao i magistrirao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, kao jedan od najbolјih studenata u generaciji. Doktor je ekonomskih nauka i docent za užu naučnu oblast kvantitativne metode.

"Hvala dragim kolegama, Vukašinu iz Kabineta premijerke, i Petru iz Generalnog sekretarija Vlade, na timskom radu, stručnosti i ogromnom samoodricanju da bi Srbiju doveli u evropski i svetski vrh u imunizaciji protiv Covid-19!", napisao je Jovanović na LinkedIn-u.

Video: Kako građani Srbije mogu da zaštite lične podatke?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Susi

    2. februar 2021 | 14:48

    Sigurno znaju kako se neko ugura preko reda kad se javi danas,a sutra ga vakcinišu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>