• 0

Otišla je iz vlade zbog afere Borg, a sada će upravljati vodećom hrvatskom kompanijom

Martina Dalić je podnela ostavku na mesto potpredsednice vlade Hrvatske i ministarke privrede 2018. godine

  • 0
Podravka Foto: Shutterstock

Nije svejedno ko će naslediti fotelju prerano preminulog čelnika Podravke, Marina Pucara, pisali su hrvatski mediji sredinom januara. Podsećamo, Pucar je preminuo 6. januara ove godine, u 51. godini života.

"Večernji list" je tada pisao da su potencijalni kandidati koji bi mogli da ga naslede, i dođu na čelo Podravke, Luka Burilović, Martina DalićGoran Markulin i Davor Doko.

Prema pisanju Index.hr od juče, nova šefica Podravke biće Martina Dalić, koja je iz Vlade Hrvatske otišla zbog afere Borg. Hrvatski portal je dobio potvrdu od dobro upućenog izvora iz kompanije.

Dalićeva je napustila vladu, gde je bila ministarka privrede i čija je bila potpredsednica, "pod teretom velike afere", piše dalje Index. To se desilo 2018. godine, a reč je o periodu kada se Agrokor našao u problemima.

Hrvatski portal je tada objavio mejlove i dokumentaciju iz kojih se vidi da su "Andrej Plenković i Martina Dalić ne samo obmanjivali javnost govoreći neistine, već su i zloupotrebili svoje položaje".

- Kakva smo mi to država kada predsednik vlade odrađuje intervjue za posao u firmi koja je u suvlasništvu države?! Kako je krenulo, dobro da i Josipa Rimac nije među kandidatima! O tome treba da odlučuje Nadzorni odbor Podravke, a ne Plenković, a odabir treba izvršiti na osnovu stručnosti, a ne stranačke pripadnosti ili premijerovih preferencija - rekao je nedavno izvršni direktor Glasa preduzetnika, Dražen Oreščanin.

Video: Zmajevi pilići su najčudniji i među najskupljim na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>