• 0
 ≫ 

Ričard Brenson bogatiji nego ikad: Može da zahvali Reditu i istraživanju svemira

 ≫ 

Brenson, čija je kompanija "Virgin Atlantic Airways Ltd." u 2020. morala biti spasena sa "ivice propasti", sada ima rekordnu neto vrednost od 7,8 milijardi dolara

  • 0
Ričard Brenson Ričard Brenson / Foto: Profimedia/AFP

Očekuje se da će Ričard Brenson poleteti u svemir ove godine, ali njegovo bogatstvo je već pogodilo stratosferu. Milijarder je svom bogatstvu dodao oko dve milijarde dolara od početka januara, pošto su akcije "Virgin Galactic Holdings Inc." dostigle vrhunac nakon niza pozitivnih događaja.

Prvo je postojao plan "Cathie Wood" za fond kojim se trguje na berzi, a koji prati kompanije fokusirane na svemir. Tada je "Virgin Galactic" uvučen u Reddit-mahnitost maloprodajnih investitora koji se bave kratkom prodajom (short selling).

Na kraju je došla vest da će se nastaviti probni letovi svemirskog aviona na raketni pogon. Akcije su se ove godine već više nego udvostručile. Brenson, čija je kompanija "Virgin Atlantic Airways Ltd." u 2020. morala biti spasena sa "ivice propasti", sada ima rekordnu neto vrednost od 7,8 milijardi dolara, navodi Blumberg.

Brensonov ulog u "Virgin Galactic"-u čini gotovo polovinu njegovog bogatstva. Akcije kompanije "Las Cruces" iz Nju Meksika porasle su 3,1% pre neki dan u Njujorku, dok su mnoge akcije popularne među trgovcima Reddita - uključujući "GameStop Corp." i "AMC Entertainment Holdings Inc." - pale.

Svemirski turizam jedna je od najnovijih opklada Brensona (70). Brend "Virgin" koji je osnovao 1970. godine, danas je povezan sa više od 40 biznisa širom sveta, uključujući britansku banku "Virgin Money UK Plc.".

Video: Svemirska raketa Ilona Maska doživela krah: Umesto na Marsu, završila u delovima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>