• 16

I on je dao stan podstanaru iz pakla: "Majka mu nije umrla, traži ga policija, a stan mi je uništen"

"Kada sam za vikend pokušao da uđem u prostor, imao sam šta da vidim", jada se stanodavac

  • 16
Odeća i obuća Foto: Shutterstock

"Razlog mog izlaska u javnost nije u tome da bi me neko sažaljevao. Jednostavno imam potrebu kolegama otvorim oči i kažem im da sutra taj isti čovek može i njima da napravi isti problem"

Kroz neverovatnu dramu poslednjih dana prolazi Alen Kozić iz Zagreba. On je stanodavac koji u vlasništvu ima nekoliko soba na Kvaternikovom trgu u samom centru grada, piše Večernji list.

Pre pola godine javio mu se D.T. mladić u tridesetim godinama koji je kod Kozića odmah probudio empatiju i saosećanje. Drugim rečima, Kozić naseo je na njegovu priču.

"Zvao me simpatičan dečko, tražio je informacije oko cene najma. Na prvi pogled nije bio sumnjiv, uredno je izgledao i normalno se ponašao. Doduše, bio je malo poseban, ali to je donekle bilo čak i simpatično. Kako nije postojalo nikakvih problema, odmah smo potpisali ugovor o najmu stana i odredili cenu od 1.500 kuna mesečno", priča Kozić.

No, nije trebalo dugo da čeka na prve probleme. "Već posle prvog meseca počeo je da kasni s plaćanjem. To sam još tolerisao. Prosto znam u kakvim uslovima ljudi žive i rade, ali posumnjao sam da me podstanar lagao da je stalno zaposlen. Ubrzo sam saznao da uopšte nije prijavljen na poslu, da se bavi raznoraznim poslovima na crno, i da ga traži policija", govori Kozić koji je počeo da gubi strpljenje jer mu je podstanar kasnio s plaćanjem i po nekoliko nedelja.

Kaže da nije uspevao da se sastane sa njim.

"Danima sam pokušavao da se sastanem s nji i popričam, ali neuspešno. Stalno je pronalazio neke razloge da me izbegne. Kad sam ga konačno uhvatio, počeo je da mi priča da mu je otac kao poginuo u Vukovaru, a da mu je tom prilikom smrtno stradala i majka. To me strašno pogodilo, pokušavao sam da nađem razumevanje za takvu situaciju. Pristojno smo popričali i dogovorili se za dalje, ali tu su nastali novi problemi. On je nastavio po starom, a u međuvremenu sam saznao da mu je majka živa i da je lagao. Tu mi je pukao film", priča Kozić napominjući kako mu je čak i smanjio iznos mesečne rente.

zagreb Foto: Unsplash

Ali ni to nije urodilo plodim pa je Kozić sredinom prošle nedelje kontaktirao svog podstanara kazavši mu kako ima rok do subote u podne da izađe iz stana.

"Kad sam za vikend pokušao da uđem u prostor, imao sam šta da vidim. Dakle, prvo je namerno slomio ključ u bravi pa sam morao provaliti u svoj stan. Kad sam ušao unutra, pretrpeo sam šok. Ugašene cigarete bile su svuda, smeće je bilo razbacano po celom stanu, a kuhinja je bila masna i smrdljiva. Takođe, razbio je ormar i liniju i baš se vidi da to nije slučajan pad ili ogrebotina već je namerno i svom silinom udarao. Verovatno od besa kada sam mu rekao da mora da izađe" priseća se se Kozić.

Govori kako ga je od svega najviše pogodilo to što mu je podstanar ukrao i LCD televizor.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg

    4. februar 2021 | 12:51

    Sve se to dešava i u Srbiji. Prijavim podstanara, plaćam POREZ, kuka i moli zbog korone da ga sačekam za dve kirije, infostan, struju. Ja budem čovek. Odem prošle nedelje da popričamo, stan PRAZAN, PRAZAN. Ostali su samo elementi u kupatilu, i novu kuhinju (po meri) je čak odneo. Komšije nisu ništa primetile, jer se i susedni stan na spratu izdaje. Kome god sam prijavio nijdd nadležan, samo su nadležni za porez. Da ga tužim? Nema adresu, možda je već u inostranstvu...

  • Miki

    4. februar 2021 | 12:09

    Zlatni pravilo. Uzmeš ti meseca unapred. Kad zakadsi drugi mesec izbaciš ga napolje. U stan staviš samo studiju koji ti je žao da baciš.

  • skakamoto

    4. februar 2021 | 11:27

    Da je Alen, odmah po saznanju da se njegov podstanar bavi kriminalom i da ga trazi policija, otisao u istu, nista od svega toga se ne bi desilo.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>