• 17

Otkaz uživo: Menadžerka primila nagradu za domaći brend, pa ih optužila za mobing

Bakula je na početku obraćanja navela da je godina za nama bila teška i čestitala svom marketing timu

  • 17
jovana Foto: Printscreen/Instagram

Neuobičajeni potez kada je reč o odnosnu poslodavac- radnik, napravila je u obraćanju uživo juče Jovana Bakula, zamenica marketing menadžera modne kompanije P.S. Fashion. Ona je, naime, dobila priznanje u kategoriji Instagram na dodeli nagrada Top 50 najbolje online stvari.

Međutim, u uključenju uživo ona je uputila teške reči svojoj kompaniji i pozvala radnike da se pobune. Kažemo "neuobičajeni", jer nije čest slučaj da radnici javno istupe sa svojim problemima, a kako smo ranije pisali, upravo je to i najveći problem pri radu inspekcija, jer radnici retko kada žele da obrazlože svoje potencijalne probleme.

Bakula je na početku obraćanja čestitala svom marketing timu, a posle uvoda uputila je optužbe sopstvenoj firmi za mobing.

Kako je kazala Bakula, taj tim većinom, nažalost, nije više deo te kompanije.

- Od devet zaposlenih koji su početkom godine bili u timu, sada nas je troje. Od toga je jedna koleginica na bolovanju zbog psihičke neuravnoteženosti. Zbog istih razloga, ogromnog pritiska i stresa, jedna koleginica je dala otkaz, dvoje kolega je dobilo otkaz pod nerazjašnjenim okolnostima, zbog stresa. Mnoge kolege su premeštene, tako da je ovo jedna Pirova pobeda - rekla je ona.

Onda je Bakula zaposlene pozvala na pobunu.

- Moram da pozovem sve poslodavce da štite i cene svoje zaposlene i pozivam sve zaposlene da istupe, da budu hrabri i da se bore protiv mobinga i izrabljivanja koje je postalo vrlo aktivno posebno u ovom periodu korone - zaključila je Bakul.

Ona je snimak podelila na svom Instagram profilu.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Jovana Bakula (@seljanka.ba)

- Ovo je moja priča, zbog koje ne spavam, plačem i tresem se! Radni narode, borite se za svoja prava i molim vas podelite ovo dalje! Hvala mojoj baki Jovanki po kojoj sam dobila borbeno ime. Od ovog momenta moj profil će preuzeti meni dragi ljudi, nakon svega treba mi odmor. Molim hrabre i uticajne ljude da šire priču dalje - navela je Bakula uz snimak.

Telegraf Biznis se obratio i kompaniji P.S. Fashion ovim povodom, o čemu možete čitati u narednom tekstu.

Video: Poznate ličnosti koje su preživele zlostavljanje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandra

    5. februar 2021 | 10:31

    Bravo za ovu hrabru i borbenu devojku! Treba zaista imati mnogo hrabrosti za ovakav potez!

  • Tile

    5. februar 2021 | 10:56

    Podrška! Doživela sam mobing radeći takođe za srpsku kompaniju za prodaju sportske odeće i obuće, koja se hvali najpovoljnijim cenama na tržištu i konstantno imaju lažne akcije. Pisao je o njima i Telegraf pre nekoliko godina. Bravo Jovana!!!

  • Iva

    5. februar 2021 | 10:44

    Bravo, bravo!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>