• 5
 ≫ 

Pogledajte kako izgleda čuveni japanski voz: Brz je kao "metak", a karta za prvu klasu košta papreno

 ≫ 

Shinkansen ide 300 km na sat, a njegov enterijer vas asocira na najluksuznije avione

  • 5
Shinkansen Foto: Pixabay

Luksuzan, futuristički voz Shinkansen nalazi se u Japanu, a prva-premijum klasa podrazumeva da karta (sedište) košta čak 750 dolara. Šta je tako posebno u vezi sa ovom avanturom?

"JR East" je kompanija koja poseduje tzv. metak-vozove (bullet trains), a najbolja od svih klasa zove se Gran Class. Britanac koji redovno snima video materijale u Japanu, gde živi i radi, podelio je na YT svoje iskustvo.

Dobio je poziv od pomenute kompanije da "proba" avanturu, a ona je krenula iz grada Morioka (ostrvo Honšu). Putovanje je za cilj imalo Tokio, do kojeg metak-voz stiže za 2 sata, iako je razdaljina između dva grada više od 500 kilometara.

Inovativni voz je atrakcija čak i za građane Japana, koji su navikli na razne izume u svojoj zemlji. Kada je reč o Shinkansen-u postoje dva dela koja se spajaju i odvajaju: jedan je zelene, a drugi crvene boje.

Biznismeni maltene jednom nedeljno koriste metak-voz, iako su cene karata paprene. Ove čudesne mašine idu otprilike 300 km/h, a na stanici možete videti i samo turiste, oni koji posmatraju Shinkansen, ali se ne voze u njemu.

Britanac je zajedno sa prijateljem presedao kako bi stigao do japanske prestonice, a usput su iskoristili vreme od 20 minuta da nešto pojedu. Dakle, svaka glavna stanica u Japanu ima fast food objekte.

Neverovatan je podatak da kroz Tokio stanicu svakog dana prođe oko 460.000 ljudi. To, ipak, nije najprometnija stanica u zemlji. Ispred nje su Shinjuku i Ikebukuro.

Unutrašnjost metak-voza podseća na enterijer velikih, luksuznih aviona. Sedišta su potpuno odvojena, udobna, kožna i nemoguće je, iz sedećeg položaja, rukom dotaći sedište ispred.

Video: Jedan od ovih 6 vozova će tutnjiti beogradskim podzemljem: Građani donose poslednju odluku

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uskoro

    7. februar 2021 | 12:09

    I u Srbiji ovi vozovi 😀😀😀😀😀 ali za jedno milijardu godina??!!

  • Pista

    7. februar 2021 | 12:30

    Aaa imamo I mi nas pancevac aj sad japanci da vas vidim.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>