• 1

Dropšiperi zarađuju milione prodajom na Fejsbuku, Tik Toku i Instagramu, ali kupci - budite oprezni

Petina prodavnica ili prodaje lažne proizvode ili ih ne dostavlja kupcima

  • 1
auckija, onlajn kupovina

Novi vid aukcije / Foto: Gerd Altmann/Pixabay

Dropšiperi su ultimativni posrednici između prodavaca na veliko i kupaca. Popularni model onlajn kupovine stoji iza ogromnog broja oglasa koji su preplavili Fejsbuk, Instagram, Tik Tok i Jutjub, posebno od početka pandemije.

Ovaj model poslovanja oslanja se na targetirane oglase dizajnirane tako da navedu kupce da obave kupovinu čak i onih stvari koje im nisu neophodne, najčešće sa internet prodavnice na platformi Shopify, napravljene samo za jedan proizvod.

Dopšiperi nemaju lager i ne naručuju ništa dok od njih to ne naruči kupac i sa robom retko kad imaju bilo kakav kontakt. Proizvodi se šalju direktno iz veleprodaje u Kini do kupca bilo gde na planeti, a vreme dostave ide i do 90 dana, piše CNBC. 

Iako preko dropšipera kupci mogu da dođu do zanimljivih i jeftinih stvari, oni mogu da budu u potencijalni problem za kupce. Ugledne kompanije su pronašle svoje mesto na Shopify-u, ali je on takođe otvorio svoja vrata i prevarantima

Dok mnogi ovaj posao shvataju ozbiljno, ima i onih koji su spremni da kupe lažne ocene i lažne pozitivne kritike i recenzije kako bi poboljšali sliku o sebi kao prodavcu i brzo zaradili novac.

Onlajn kupovina je doživela bum ove godine

Foto: Shutterstock

Jedno istraživanje je pokazalo da petina prodavaca na platformi Shopify, zaslužuje oznaku "pažnja" ili "upozorenje", jer ili prodaje lažne proizvode ili ih ne dostavlja kupcima.

Prevaranti sa Shopify-a često prodaju lažne proizvode ili uzimaju popularne proizvode sa Amazona i drugih e-trgovaca, a zatim promovišu te proizvode potrošačima, koristeći pogodnosti kao što su popusti ili besplatna poštarina.

Prodavci usvajaju različite metode za prevaru kupaca: od slanja potpuno nekih drugih proizvoda od onih koji su poručeni, do toga da slanja ni nema, a ako potrošač dobije neželjeni artikal - njegova je odgovornost da plati povratnu isporuku izvan SAD, koja je često skuplja od same stavke.

Video: Kako da budete produktivnji na poslu: Robot Buddy zna sve odgovore

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>