• 0
 ≫ 

Prvi čovek Tvitera zamalo je napustio IT sektor da bi bio maser ili modni dizajner

 ≫ 

Bavi se jogom, izučava istočnjačku i asketsku filozofiju

  • 0
Jack Dorsey, Džek Dorsi Foto: Tanjug/AP

Pe nego što je osmislio Tviter, Džek Dorsi, čelnik ove društvene meže, ozbiljno je razmišljao da napusti tehnološku industriju i da se posveti potpuno drugoj karijeri i da bude modni dizajner.

Pre Tvitera on je bio samo jedan programer koji je žonglirao sa brojnim interesima koje je oduvek imao. Bio je oduševljen jednim kreatorom džinsa, pa je čak i uzimao časove dizajna.

Osim toga, Dorsija je zanimala i karijera masera. Od malih nogu imao je, kažu, „klikere“ za matematiku i logiku, veštine koje su mu koristile za programiranje.

Kao petnaestogodišnjak je napravio program za dispečere koji i danas koriste neke taksi kompanije. Pokušao je da studira u Misuriju, potom na Univerzitetu u Njujorku ali studije napušta.

Sam je priznao da mu je u tom trenutku bilo bitnije da razvije aplikaciju koja će ga učiniti milijarderom. Cilj mu jer „da stvori potrebe i usluge koje ljudima olakšavaju svakodnevne interakcije“.

Twitter, Tviter, mobilni telefon, prepiska, dopisivanje, drustvene mreze Foto: Shutterstock

Bavi se jogom, izučava istočnjačku i asketsku filozofiju, ali i neretko organizuje skupe provode na ostrvu Sent Barts na privatnoj jahti sa svojom suprugom, top modelom Lili Kol. Pre nekoliko godina kazao je da ima pretenzije da postane prvi čovek Njujorka.

Ideja za društvenu mrežu Tviter, koju je zajedno sa Ivanom Vilijamsom i Bizom Stounom, osnovao 2006. a preko koje sažete poruke od 140 karaktera kuckaju i najmoćniji ljudi sveta, nastala je u njujorškom parku, na toboganu.

Ljubitelj je pank muzike te se neretko na internetu može naići na slike Dorsija iz mladosti sa neobičnim frizurama.

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>