• 3

Branka Đukić više nije direktorka Tanjuga

Još nije poznato ko će biti novi direktor agencije

  • 3
Branka Đukić Printskrin: Youtube/TV Pink

Branka Đukić više nije direktorka novinske agencije Tanjug.

Kako prenosi Udruženje novinara Srbije (UNS) na svom sajtu, dugogodišnja direktorka ove agencije nije uspela da se dogovori sa novim vlasnicima žiga i imovinskih prava na Tanjug o njenom budućem angažmanu.

Još uvek nije poznato ko će je zameniti na toj poziciji, kao ni to da li je sa njom otišao još neko od zaposlenih.

Republička direkcija za imovinu potvrdila je u decembru da je firma „Tačno“ iz Beograda za 628.000 evra kupila pravo da u određenom vremenskom periodu koristi imovinska prava novinske agencije Tanjug. Osnivači ove firme su RTV Pančevo sa 60 odsto kapitala uz osnivački ulog od 600 dinara i „Minacord media“ sa 40 odsto kapitala sa ulogom od 400 dinara. Zakonski zastupnici „Minacord media“ su Željko Joksimović i Manja Grčić.

U oglasu Republičke direkcije za imovinu objavljenom 12. novembra navedeno je da se ustupaju imovinska prava na četiri žiga registrovana pri Zavodu za intelektualnu svojinu. Navedeni su registarski brojevi žigova i period važenja registracije. Takođe, kao jedinstvena celina uz žigove, za kupovinu su navedena i autorska prava u vezi sa autorskim delima nastalih po osnovu 27 ugovora o angažovanju sa ukupno 19 zaposlenih u Tanjugu.

Kupac je, navedeno je u oglasu, dužan da preuzme zaposlene u Javnom preduzeću Novinska agencija Tanjug kao i određeni broj drugih angažovanih u skladu sa odredbama Zakona o radu.

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir Dj

    8. februar 2021 | 21:01

    Jel to onaj Tanjug sto je prestao da postoji ili neki drugi?

  • Перагеније

    8. februar 2021 | 20:40

    Ко је нова директорка?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>