• 0

Japanski milijarder otkriva: Džek Ma nije nestao, šalje mi često svoje crteže

Njih dvojica su dugogodišnji prijatelji

  • 0
Jack Ma, Džek Ma, Alibaba Džek Ma, prvi čovek Alibabe / Foto: Tanjug/AP

Japanski tehnološki stručnjak i milijarder Masajoši Son otkrio je da razmenjuje crteže sa osnivačem Alibabe Džekom Maom.

Kako je Ma skoro pa nestao iz javnosti nakon sukoba sa kineskom državom oko poslovanja negove kompanije, novinari su pitali Sona da li je u kontaktu sa kineskim milijarderom.

Son je objasnio da Ma voli da crta i da je podelio svoju umetnost i sa njim.

- Nacrtao je mnogo crteža i veliki broj mi je poslao da ih pogledam - kaže Son i napominje da ne pričaju uvek o biznisu, već i o hobijima.

Son kaže da dvojica milijardera nekada samo razmene pozdrave. Njih dvojica su dugogodišnji prijatelji i bili su u upravnim odborima kompanije onog drugog, dok se početkom godine nisu povukli.

Son nije otkrio šta se nalazi na crtežima kineskog milijardera, kao ni koju vrstu boja koristi, pa ni da li je neotkkriveni talenat.

Ipak, ovo nije Maov prvi izlet u svet umestnosti. Pre nekoliko godina on je prodao svoju prvu sliku koju je naslikao zajedno sa poznatim kineskim umenikom. Slika je nazvala "Raj" i prodata je za 5,4 miliona dolara.

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>