• 0
 ≫ 

Inovativna kompanija iz Srbije koja se bavi veštačkom inteligencijom postala deo međunarodne grupe

 ≫ 

Akvizicija je deo strategije kompanije ASEE

  • 0
Ruke, robot, čovek, veštačka inteligencija

Foto: Pixabay

Things Solverinovativna kompanija iz Srbije koja se bavi veštačkom inteligencijom (AI) postala je deo međunarodne Asseco SEE Grupe (ASEE). Sprovodeći svoju strategiju širenja poslovanja, ASEE je udružio snage sa srpskom kompanijom Things Solver i kao vlasnik većinskog udela, zajedno sa novom članicom ASEE Grupe ubrzaće razvoj postojećih i novih proizvoda kako bi dalje proširio i unapredio portfolio softverskih rešenja i pružio još bolju uslugu sadašnjim i budućim klijentima u Evropi i širom sveta.

Veštačka inteligencija i mašinsko učenje postaju ključni deo konkurentnosti u rešenjima za poslovanje i svakodnevni život kroz različite aplikacije i usluge koje koristimo. Srbija se može pohvaliti velikim brojem uspešnih projekata i kompanija koje se bave popularizacijom i razvojem veštačke inteligencije. Jedan od priznatih domaćih primera iz ovog domena je Things Solver – mlada domaća kompanija. Inovativna rešenja kompanije Things Solver danas se koriste u Evropi i Severnoj Americi u sektoru telekomunikacija, maloprodaji i bankarstvu.

ASEE Grupa deo je Asseco Grupe, najveće IT kompanije u Poljskoj i Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi. Grupa je prisutna u više od 55 zemalja sveta (većina evropskih zemalja, Izrael, SAD, Afrika, Japan i Kanada) sa više od 27.000 zaposlenih.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>