• 15

Mihajlović vratila papir: Plan Srbijagasа nema početak ni kraj, podaci netačni, a laži ne usvajamo

Postoje 52 tačke primedbi na plan poslovanja "Srbijagasa"

  • 15
Zorana Mihajlović Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je danas da će Ministarstvo rudarstva i energetike dati saglasnost na program poslovanja "Srbijagasa" za 2021. godinu kad on bude predvideo odvajanje delatnosti, poštovanje zakona i jasne prioritete za investicije, što sve sada nije slučaj.

- Kad to bude u planu, Ministarstvo će taj plan prihvatiti. Plan koji su poslali nema ni početak ni kraj, podaci u njemu netačni, a ni Ministarstvo ni Vlada neće usvajati laž. U planu „Srbijagasa“ kao da ne postoji država, kao da ne postoje odluke Vlade u vezi sa razdvajanjem delatnosti. Tražimo da se to ispravi, i nećemo odustati od insistiranja da „Srbijagas“ bude kompanija koja posluje pregledno, efikasno i uspešno, jer je to pitanje budućnosti gasnog sektora Srbije”, rekla je Mihajlovićeva odgovarajući na pitanje novinara pre početka osnivačkog sastanka Parlamentarnog foruma za energetsku politiku Srbije.

Ona je rekla da postoje 52 tačke primedbi na plan poslovanja „Srbijagasa“, a kao jedan od primera navela je bilans tokova gotovine, u kome je priliv novca od investiranja oko 460 miliona dinara, a da je odliv 7,5 milijardi dinara, što znači da su 15 puta veći rashodi.

- To je ta gasifikacija kod koje se ne zna gde je novac, da je novac potrošen, a da nismo dobili gasifikovane gradove ili delove gradova - navela je Mihajlovićeva.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    9. februar 2021 | 14:58

    Njen sekretar uhapsen u korupciji i vodi se sudski postupak.I ona ga postavlja u novo ministarstvo.Kakva smo mi drzava da ona ne odgovara.

  • Blizanac

    9. februar 2021 | 15:13

    A šta je sa EPS-om, je li pečenjar sve pošteno napisao

  • Nikola

    9. februar 2021 | 14:47

    Zorana smeni Bajatovica, sama izaberi sledeceg direktora Srbija gasa, koji ce biti strucan naravno i koji ce da saradjuje sa ministarstvom i vladom, smanji mu plata na neku normalnu kao sto je ministarska i imaces moj glas dok sam ziv a zivecu jos dugo hvala bogu, mlad sam.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>