• 8

Kinezi "uništili" Hrvate: Da li ste čuli za srvatski jezik?

Na stranici sada možete birati između nekoliko ponuđenih jezika i jedan neuobičajen

  • 8
Dostava hrvatska

Foto: ship24.com, Shutterstock

Kurirske službe su poslednjih meseci tema ne samo u Srbiji već i u regionu. Uglavnom im se spočitava što kasne pošiljke, a građani se bune jer plaćaju uslugu dostave, najčešće između 200 i 300 dinara, i ne žele da svaki put silaze ispred zgrade po svoj paket.

I u Hrvatskoj, kao i u Srbiji, krivili su i domaću poštu za zastoj paketa. A komšije imaju i neobičan problem, odnosno, jedna kineska kompanija za praćenje paketa, prosto je zaboravila da u svoju listu zemalja kojima nudi uslugu uvrsti i hrvatski jezik. Zapravo, nije sasvim izostavila, ali je pogrešno upisala.

Tako, na ovoj stranici sada možete birati između nekoliko ponuđenih jezika i onaj koji je označen kao ""srvatski" jezik, umesto "hrvatski".

Nije poznato da li je neko imao dodatnih teškoća zbog ovoga, ali svakako nije za pohvalu da se na zvaničnoj sajtu kompanije nađe ovakav propust.

Od 2018. godine kompanija Ship24 pruža praktično rešenje za praćenje pošiljki za kompanije e-trgovine na osnovu više nezavisnih dobavljača.

Ship24 pokrenuli su saradnici koji su imali strast prema prekograničnoj e-trgovini i logistici pa su pokrenuli sopstvene platforme s informacijama o praćenju.

U Ship24u, kako piše na zvaničnom sajtu, veruju da su podaci o praćenju ključni za angažiranje kupaca, a najbolji način za poboljšanje korisničkog iskustva je pružanje pouzdanih podataka o praćenju na jednom mestu, bez potrebe za brigom o više web mesta Markets, eShop ili Carrier.

- Verujemo da ove informacije moraju biti dostupne svim akterima e-trgovine bez obzira jeste li kupac, pružatelj logistike ili prodavac - piše na sajtu.

Verujemo da i oni znaju da nije profesionalno da unose pogrešne podatke, naročito kada insistiraju na tačnosti.

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stipe

    9. februar 2021 | 16:55

    Svi kazu da je to isti jezik pa i ja kazem

  • Nina

    9. februar 2021 | 18:00

    Ne al ime sasvim odgovara 😂

  • Sasa Gazdić

    10. februar 2021 | 10:34

    Нису кинези погрешили они су хтели да оставе из бивше Југе српскохрватски па је из тога испало схрватски

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>