• 9

Upozorenje za kupce: Povučena još dva proizvoda sa srpskog tržišta, jedan je za decu

Još su dva proizvoda povučena

  • 9
Testera i dubak Foto: Ministarstvo trgovine

Među povučenim proizvodima sa našeg tržišta poslednjih dana, opet se našao proizvod koji je namenjen za decu. Reč je o hodalici za mališane. 

Okrugli dubak - hodalica sa šest plastičnih točkića, bez ugrađene protiv klizne trake, izrađen od plastike u pretežnoj kombinacije plave, roze i žute boje. Proizvod nema oznaku brenda, niti bilo kakve oznake na srpskom jeziku na osnovu kojih bi se mogao identifikovati, piše obrazloženju Ministarstva.

Dubak, testera Foto: Ministarstvo trgovine

Proizvod je povučen zbog rizika od povreda.

Drugi povučeni proizvod je Cirkularna testera КAPEX КS 88 i КAPEC КS 120.

Reč je o proizvodu koji je napravljen između 2007 i početka januara 2010. godine. Testere se koriste pretežno za obradu drveta. Dizajnirane su tako da sve vrste drveta precizno seku na određenu veličinu obezbeđujući čiste i precizne ugaone rezove.

Dubak, testera Testera nemačkog brenda/Foto: Ministarstvo trgovine

Ova upozorenja izdao je NEPRO, sistem za brzo uzbunjivanje Ministarstva trgovine.

Podsetimo, nedavno su povučene i hodalice za bebe zbog rizika od povreda.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko

    10. februar 2021 | 11:44

    Ja se bavim obradom drveta,I nije mi jasno zasto je povucena iz prodaje ova testera, Festol je jedna mnogo dobra marka I zaista profi masina,I zaista su konstruisane tako da je rizik od povrede sveden na minimum.cak ni cene nisu nesto preterano visoke za profi alat. Na nasem trzistu lom alata koji ima americki utikac a ne evropski i njih Niko nedira.

  • 💯jko vić™

    10. februar 2021 | 11:46

    Juče susam danas dubak i ubodna testera i mi bi trebali da budemo mirni jer eto imamo budnu inspekciju koja brine o nama. A to kako ti proizvodi ulaze u našu zemlju bez deklaracije ili sa lažnom deklaracijom i koliko pored ova tri otkrivena ima neotkrivenih slučajeva igleda da zavisi koliko je uvoznik spreman da plati zatvaranje očiju onog ko dozvoljava ulazak takve robe u zemlju. Postali smo najveće đubrište u Evropi a domaću proizvodnju smo totalno ugasili. Kad nemaš svoju proizvodnju onda si drugi Bangladeš sa jeftinom radnom snagom i energentima što je kod nas već uveliko na sceni.

  • Aleksa

    10. februar 2021 | 11:29

    Prvo se testira. Pa onda ide na trziste..

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>