Porodica "Čuvarkuća" sve više raste: Dobila je 64 nova proizvoda

Porodica "Čuvarkuća" dobila je 64 nova proizvoda u oblasti hemijske, prehrambene i prerađivačke industrije Srbije, tako da ih sada ima više od 500, saopštila je danas Privredna komora Srbije (PKS).
Pravo na žig osvojili su "Zorka keramika", "Perutnina Ptuj - Topiko", "Mercator S", "Crvenka fabrika šećera", "Pobeda DOO" Predejane i "Degustacioni centar" Pirot.
U oblasti prehrambene industrije, dva ugostitelja sa bogatim iskustvom, "Pobeda DOO" Predejane i "Degustacioni centar" Pirot, kandidovali su specifične proizvode za žig Čuvarkuća.
Pravo na žig dobio je vlasnik pirotskog Degustacionog centra Dalibor Tošić, čije su "boemska potkovica" i "midzorska poludivlja kobasica". Tošić ne krije zadovoljstvo što će se ovi proizvodi okititi "Čuvarkučom" koja će im, kako ističe, omogućiti veći prodor na domaće, ali i strano tržište, veću prodaju i proizvodnju.
- Jedva smo dočekali akciju koja će da promoviše i podstiče domaće kvalitetne proizvode, kao što to rade i mnoge razvijene ekonomije poput Austrije ili Nemačke. Čim smo čuli za ''Čuvarkuću'', odlučili smo da konkurišemo. Nadamo se da će naši proizvodi biti prepoznatljiviji na tržištu, da će se razlikovati i biti ispred konkurencije - kaže.
Ističe i da je domaća proizvodnja i korišćenje resursa isključivo iz Srbije način da očuvamo našu zemlju i ekonomiju, ali i da mali proizvođači razvijaju biznis.
Naglašava da su "boemska potkovica" i "midzorska poludivlja kobasica" tradicionalni, 100 odsto domaći proizvodi koje stvaraju i čiju recepturu čuvaju generacije. Po rečima Tošića, u proizvodnji se koristi samo čisto meso: kozje, ovčije i goveđe.

Dodaje da je "midzorska poludivlja kobasica" kombinacija goveđeg i konjskog mesa. Najavljuje da će u narednom periodu konkurisati i za sertifikat za organsko meso.
Na listu "Čuvarkuća" upisali su se i novi proizvodi kompanije "Pobeda DOO" Predejane - ljuti i blagi ajvar.
- Očekujemo da će žig "Čuvarkuća" na našim proizvodima doprineti da se potrošači pri kupovini odluče za naš proizvod, jer su sigurni da kupuju nešto kvalitetno i domaće - navela je direktorka preduzeća, Ivana Vučković.
Podseća da se žig "Čuvarkuća", kao potvrda kvaliteta i domaćeg porekla, već nalazi na teglama "ljute papričice u ulju" i da planiraju da naredne sezone konkurišu i sa novim proizvodima.
- Paprika i papričica koje koristimo u našim proizvodima uzgajaju se u leskovačkoj opštini, sve je kompletno domaće i nadamo se da će akcija Stvarano u Srbiji naše kvalitetne proizvode još više približiti kupcima - ističe.
Pravo na žig dobilo je i 17 proizvoda kompanije "Perutnina Ptuj - Topiko" u Bačkoj Topoli, u kojoj se kompletan uzgoj, prerada i distribucija odvijaju u Srbiji i tako se zatvara putanja proizvoda od polja do trpeze.
Porodicu "Čuvarkuća" uvećaće i 21 proizvod kompanije "Mercator S" pod brendom "Ukusi moga kraja", koji se prave u saradnji sa lokalnim proizvođačima.
Video: Čadež: Očuvana ekonomska baza, zadržan nivo investicija
(Telegraf Biznis/Tanjug)
Video: Lučić: Telekom će imati manje troškove za sportske sadržaje,dolazak PPF važan za SRB
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Holandija
Kad bi se se ovo moglo moglo kupiti i na Zapadu Evrope. Srbi i ostali narodi bi sigurno kupovali i ujedno pomagali proizvodnji.
Podelite komentar