• 0

Žrtva trgovine preko Robinhuda: Student mislio da duguje 730.000$, ubio se dok je čekao objašnjenje

Tražio je odgovor od kompanije, nikad ga nije dobio

  • 0
Brokersko društvo Robinhood Foto: Shutterstock

Porodica dvadesetogodišnjeg studenta koji je izvršio samoubistvo tužila je brokersku platformu Robinhud za njegovu smrt. Prema tužbi koju su podneli državnom sudu Kalifornije, navodi se da se zbog "obmanjujuće komunikacije" njihov sin uspaničio zbog, kako je pogrešno verovao, ogromnih gubitaka koje je nagomilao trgujući akcijama.

Robinhud je u junu obavestio Aleksa Kernsa o, kako je mislio, gubitku od 730.000 dolara i, kako nije mogao da komunicira ni sa kim iz kompanije, zapao je u teško psihičko stanje.

Strahujući da će porodica morati da vraća njegov ogromni dug, Aleks se bacio pod voz, navodi se u tužbi.

- Očajni smo zbog smrti Aleksa Kernsa - navedeno je u saopštenju Robinhuda. Dodaje se da rade na promenama, uključujući unapređenje obrazovnog materijala i više osoblja koje će korisnicima pružati podršku uživo.

Aleksa je interesovalo investiranje i otvorio je račun na Robinudu pre nego što je završio srednju školu. Na sajtu aplikacije, gde svako može da kupuje i prodaje akcije bez provizije, piše da joj je misija da “demokratizuje finansije”. Aleksovi roditelji kažu da Robinhud, umesto toga, cilja mlade i neskusne korisnike i podstiče da se upuštaju u rizičnu trgovinu.

A kad je tim investitorima potrebna pomoć, kao što je bio slučaj sa Aleksom, Robinhud je nije pružio, piše u tužbi.

Porodica je saopštila da je on putem mejla kontaktirao korisničku službu Robinhuda, tražeći objašnjenje povodom cifara na njegovom računu, ali je samo dobio automatizovanu odgovor da će mu se javiti.

Kerns je očigledno verovao da je trgovinom preko Robinhuda nagomilao gubitke od 730.000 dolara, puno više od mogućih od oko 10.000. U stvarnosti, gubitak je pokriven drugim opcijama na njegovom računu, tako da on nije imao nikakav dug.

Aplikacija Robinhud je nedavno privukla pažnju javnosti kada je pomogla u ogromnom skoku akcija prodavca video-igrica Gejmstop i drugih kompanija koje nisu interesantne hedž fondovima sa Volstrita. Ta epizoda je opisivana kao revolucija u amaterskoj trgovini.

Video: Momentalno zatvaranje: Oštre mere kineske inspekcije nakon što je usnimljen miš koji šeta po hrani

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>