• 0

Bioskopi našli način da bar nešto zarade tokom pandemije i gejmeri su presrećni zbog toga

Bioskop može da iznajmi najviše četvoro ljudi, na dva sata

  • 0
Prazan bioskop Foto: Unsplash/Martin de Arriba

Bioskopi u Južnoj Koreji već su dugo pod katancem, ili delimično zatvoreni zbog pandemije korona virusa, a sada su našli način da zarade bar nešto novca dok traje korona kriza.

Naime, vlasnici bioskopa počeli su da iznajmljuju prazne sale i ogromne bisokopske ekrane gejmerima za igranje komjuterskih igrica.

Tako u ovoj zemlji nije retkost da u sali u koju stane 200 ljudi, sede samo dvojica i na velikom ekranu igranu neke od najpopularnijih igara, dok su opkoljeni čuvenim bioskopskim zvukom koji se širi sa velikih, strateški postavljenih, zvučnika.

- Kvalitet zvuka je posebno neverovatan - kaže jedan od studenata koji su iznajmili bioskopsku salu za ove potrebe.

On objašnjava da je zvuk pucnja pištolja realan, a da ima osećaj da avion koji leti u igrici stvarno prleće preko njega, pa je jednom čak i vrisnuo od straha, piše BBC.

Do 18 sati bisokop može da iznajmi najviše četvoro ljudi na dva sata, po ceni od 90 dolara. Ovaj iznos raste na 135 dolara u večernjim satima.

Korinsici moraju da donesu svoje konzole, igrice i ostale neophodne stvari.

Od početka godine, od kada je uvedene ova mogućnost, bioskopi su iznajmljeni 130 puta. I dok većinu klijenata čine muškarci u svojim 30-im godinama, dešavalo se sporadično da salu izjme i parovi, ali i cele porodice. 

Video: Kako da budete produktivnji na poslu: Robot Buddy zna sve odgovore

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>