• 0

Još neko vreme ne punite kese starom odećom: Popularna radnja ne izdaje nove kupone, evo zašto

H&M je poznat po tome što kupcima nudi vaučere sa 15% popusta, po kesi. U njoj treba da se nalazi odeća koja je stara ili vam više ne treba, a koja može da se reciklira

  • 0
Soping, ceger, kupovina, H&m

Foto: Shutterstock

Poznati modni lanac uveo je praksu da kupcima, koji donose kese sa starom odećom - spremnom za reciklažu, nudi vaučere (kupone) sa 15 odsto popusta, prilikom kupovine.

Popust se može iskoristiti samo za jedan artikal, dakle, ne na ukupnom nivou. Imate pravo na 15% nižu cenu za, recimo, haljinu, majicu, jaknu, ali ne i 15% popusta za sva tri predmeta zajedno.

Na taj način, stara odeća se ne baca u smeće, da bi kasnije bila spaljena ili završila na deponiji, dok se istovremeno kupci motivišu da kupuju u H&M-u.

Otkako je akcija zaživela, mada je popust najpre iznosio 20%, naše žene su svako malo posećivale H&M radnje noseći kese sa sobom. Međutim, ako se pitate zašto to više nije praksa, evo odgovora.

H&M privremeno ne prima nove kese sa starom odećom, odnosno ne izdaje nove kupone, dok traje pandemija. S druge strane, stare vaučere možete iskoristiti.

Razlog zbog kojeg se čeka da prođe pandemija, kako bi akcija opet zaživela, jeste preterano gomilanje odeće, koju nema ko da preradi, odnosno stopiran je dobar deo novih narudžbina.

Modni lanci imaju tone neprodate odeće, budući da su korona-blokade zadale ozbiljan udarac toj industriji. Agonija i dalje traje, skoro punih 12 meseci. Brendovi sada izlažu odeću koju nisu uspeli da prodaju u 2020, i masovno otkazuju narudžbine fabrikama u Bangladešu, koji je postao centar proizvodnje.

Video: Da li biste pojeli komad zlata? doručak košta 50 evra i hipsteri će odlepiti za njim

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>