• 2

"Platiću ovu kafu kripto-valutom": Velika promena, kartičarski gigant uvodi novi način plaćanja

Kompanija će insistirati da uvođenje kripto bude povoljna opcija za krajnje potrošače

  • 2
kartice Foto: Pixabay

Kartičarska kompanija Masterkard počeće da omogućava klijentima da vrše plaćanja u određenim kripto-valutama na svojoj mreži ove godine, ona će tako postati nova velika korporacija koja prihvata digitalne novčiće.

Kompanija je naglasila da neće sve postojeće kripto valute biti podržane na njenoj mreži. Iako nije precizirao šta će podržati, Masterkard je primetio da sva digitalna sredstva ne ispunjavaju tražene kriterijume.

- Očekujemo da će se potrošači i ekosistem u celini početi okupljati oko kripto imovine koja nudi pouzdanost i sigurnost - rekao je izvršni potpredsednik kompanije Masterkard za digitalnu imovinu Raj Damoharan. Kompanija je saopštila da će tražiti kriptovalute koje poštuju zaštitu potrošača, poštuju procedure usklađenosti i „nude stabilnost koja je ljudima potrebna za trošenje, a ne u investiranje“.

Kompanija se nada da će dodavanje kripto u njenu mrežu označiti „potpuno novi oblik plaćanja“ i stvoriti više mogućnosti kako za kupce tako i za trgovce, omogućavajući većem broju preduzeća da se otvore novim kupcima. Ključna promena je da trenutni kripto partneri Masterkarda, koji uključuju Virek i BitPai, moraju da pretvore digitalno sredstvo u tradicionalne valute pre nego što izvrše transakciju. Kreditna kartica sada želi da direktno podrži digitalna sredstva.

Kompanija je to objavila samo nekoliko dana nakon što je Tesla motors otkrio da je kupio 1,5 milijarde dolara u bitkoinu i obećao da će je prihvatiti kao oblik plaćanja.

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>