• 0

Tviter u dubokom minusu. Šta je pravi uzrok?

Podsećamo, kompanija je dobrim delom bila na meti kritika zbog gašenja naloga Donalda Trampa

  • 0
Twitter, Tviter, mobilni telefon, prepiska, dopisivanje, drustvene mreze Foto: Shutterstock

Američka kompanija za društveno umrežavanje, Tviter, objavila je u sredu svoje finansijske rezultate za fiskalnu 2020. godinu, i prijavila neto gubitak od 1,136 milijardi dolara u odnosu na neto prihod.

Prema izveštaju, "neto gubitak za 2020. godinu iznosio je 1,14 milijardi dolara, što predstavlja neto maržu od -31 odsto i razblaženi EPS (zarada po akciji) od - 1,44 dolara.

Ovo se poredi sa neto prihodom iz 2019. godine, od 1,47 milijardi dolara, što predstavlja neto maržu od 42 procenta i razblaženi EPS od 1,87 dolara.

Na oba perioda uticala su bezgotovinska prilagođavanja u vezi sa porezom, navodi se u izveštaju. Troškovi i rashodi iznosili su 3,69 milijardi dolara, što je porast od 19 procenata u odnosu na 2019, dok je prihod iznosio 3,72 milijarde dolara.

Tviter je rekao da za prvi kvartal 2021. očekuje da će ukupni prihod biti između 940 i 1,04 milijarde dolara. "Kako ulazimo u 2021. godinu, naši ciljevi su slični prethodnim, i uspeh će se najbolje meriti našom sposobnošću da povećamo publiku i pružimo finansijske rezultate u skladu sa smernicama", navodi se u izveštaju.

Podsećamo, kompanija je dobrim delom bila na meti kritika zbog gašenja naloga Donalda Trampa. Taj potez je zagovornicima prava na slobodu mišljenja i govora delovao krajnje nedemokratski.

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>