• 6
 ≫ 

Vip ove godine odlazi u istoriju: Rađa se jedini internacionalni operater na tržištu Srbije

 ≫ 

Očekivano najveći pad zabeležen je na polju rominga i prepaida

  • 6
foto Pixabay

foto Pixabay

Jedan od najvećih operatera u Srbiji menja ime, i ove godine Vip bi trebalo da ode u istoriju. 

Kompanija A1 Telekom Austria Grupa najavila je to i ranije, ali je zbog novonastale situacije, rebrendiranje ostavljeno za ovu 2021. godinu. 

Kako je saopštila ta grupa, uprkos značajnom gubitku prihoda od rominga i negativnim deviznim efektima, A1 Telekom Austria Grupa, čiji je Vip deo, je nastavila da stabilno posluje.

Kompanija je ostvarila ukupan prihod od 4.55 milijarde evra i zabeležila porast broja korisnika za 5,1% na gotovo svim tržištima. I u 2021. Grupa će ostati posvećena strategiji rasta kroz svoju osnovnu delatnost, povećanje prihoda i razvoj naprednih tehnoloških rešenja i  potencijalnim rastom putem akvizicija.

Vip mobile je ostvario ukupan prihod od 286.2 miliona evra, što je 0,8% više u odnosu na 2019, kao i blagi porast broja korisnika, za 1.7%. U godini u kojoj je zabeležen rekordan porast potrošnje interneta putem mobilne mreže (približno 50%), nosioci rasta prihoda bili su postpaid i FMS segmenti, dok su M2M (machine to machine) i Cloud rešenja su bili glavni pokretači ICT segmenta. Očekivano najveći pad zabeležen je na polju rominga i prepaida, navedeno je u saoštenju.

- Ostvarenju ovih rezultata doprineli su i pristup najnovijoj tehnologiji i ekspertizi A1 Telekom Austria Grupe, kao i brža implementacija određenih usluga na tržištu. Tokom 2021. godine Vip će se rebrendirati u A1 i time postati jedini internacionalni operater na tržištu Srbije. Ovaj poslovni potez deo je strateške odluke Grupe da uvede jednistveni brend na svim tržištima na kojima posluje - rečeno je.

Šta će biti sa korisnicima VIP-a?

 

Sve dogovorene usluge sa operaterom, korisnici će nastaviti da koriste pod istim uslovimabez potrebe za zamenom pretplatničkog broja, SIM kartica, ili bilo kakve opreme, naveli su ranije za Telegraf Biznis iz VIP-a. Takođe, sve dogovorene obaveze prema korisnicima će nastaviti da funkcionišu kao i do sad

Kao jedan od najvećih brendova na tržištima Centralne i Istočne Evrope, A1 svojim korisnicima nudi proizvode i usluge iz oblasti mobilne i fiksne telefonije, uključujući glasovne pozive, širokopojasni Internet, multimedijalne sadržaje, rešenja iz oblasti plaćanja  i digitalne servise.

Video: Čokoladna krofna ide u zaborav: Oko 110 evra vam treba da doživite zlaćanu eksploziju u ustima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svshsj

    11. februar 2021 | 17:14

    VIP je po meni najjeftiniji operater. Imaju odlične pripejd promocije.

  • Petar

    11. februar 2021 | 16:32

    Ja izlazima iz Vipa nisam zadovoljan.. Socijalna mreža...

  • Nebojša

    12. februar 2021 | 08:31

    Cena nije jedini i najvažniji faktor ocene mobilnog operatera. Važniji je kvalitet mreže i signala. Svi su slični, ali je VIP najlošiji. Jedino ima dobar signal u gradovima a ogromni prostori po Srbiji su pokriveni vrlo lošim ili nikakvim signalom. Ne žive ljudi samo u gradovima.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>