• 1
 ≫ 

Skupština Srbije usvojila zakon o socijalnoj karti

 ≫ 

Zakon će početi da se primenjuje 1. marta 2022. godine

  • 1
Skupština Srbije

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Skupština Srbije usvojila je zakon o socijalnoj karti, kojim je predviđeno je uspostavljanje registra Socijalna karta, jedinstvene i centraliziovane evidencije u elektronskom obliku, koja sadrži tačne i ažurne podatke o socijalno-ekonomskom statusu pojedinaca i sa njim povezanih lica i koja omogućava korisnicima podataka da obavljaju poslove obrade podataka radi utvrđivanja činjenica neohpodnih za ostvarivanje prava i usluga iz oblasti socijalne zaštite.

Zakon će početi da se primenjuje 1. marta 2022. godine.

Skupština je usvojila i autentično tumačenje odredbe Zakona o sprečavanju korupcije kojim je definsano na koga se odnosi pojam javni funkcioner.

Pojam javni funkcioner u Zakonu o sprečavanju korupcije odnosi na lica koja su neposredno birana od strane građana, kao i na lica koje bira, postavlja ili imenuje Narodna skupština, predsednik Republike, Skupština AP Vojvodina, Vlada Vojvodine, organi jedinica lokalne samouprave, Visoki savet sudstva, Državno veće tužilaca i Vrhovni kasacioni sud.

Poslanici su usvojili i Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Kraljevine Lesoto u oblasti odbrane, kao i Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Severne Makedonije o saradnju u oblasti protiv krijumčarenja migranata.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ezra

    11. februar 2021 | 17:12

    A toliki rok je dat, da se organizuje i uskladi vrednost imovine, i zamazu oci ovom narodu, koji strepi i odvlasti, mafijasa kriminalaca jajara, bahatih vozaca, cuvar po bankama, postama i drugim ustanovama

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>