• 4

Veća kontrola na skijalištima: Kazne i za one koji ne nose maske u tržnim centrima i prodavnicama

Mere u sprečavanju širenja virusa i dalje biti izbalansiranje između privrede, života i zdravstvene zaštite

  • 4
Skijališta Srbije Foto: Skijališta Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će u narednom periodu, a naročito tokom predstojećeg vikenda, biti povećana inspekcijska kontrola na skijalištima, u restoranima i kafićima, a u cilju sprečavanja širenja zaraze virusom korona.

Odgovarajući na pitanje novinara šta država preduzima po pitanju povećanja broja zaraženih, a koji naročito dolaze zbog punih planina, Brnabić je odgovorila da brojevi rastu jer se više testira, ali da procenat zaražavanja stagnira.

- Pozitivna stvar je što procenat zaražavanja stagnira, ali stagnira na visokim brojevima, moramo da imamo niže brojeve. To je bila i osnovna tema na poslednjoj sednici Kriznog štaba i ne bežimo od restriktivnijih mera - rekla je Brnabić.

Ističe da će u naredom periodu biti povećana inspekcijska kontrola na skijalištima, ali i u Vranju, gde je, kaže, teška situacija.

- Razgovarala sam sa gradonačelnikom Vranja da pojačaju inspekcijsku kontrolu, da kažnjavaju ljude koji ne nose maske u tržnim centrima i prodavnicama, jer su se ljudi opustili - rekla je Brnabić.

Navodi da će mere u sprečavanju širenja virusa i dalje biti izbalansiranje između privrede, života i zdravstvene zaštite.

Video: Mali: Građanima 60 evra, penzionerima 110, firmama minimalac

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    11. februar 2021 | 21:32

    Samo znam da je kod nas sve otvoreno a u drugim zemljama nije. Danas su kod nas najvece brojke. To bi trebalo da je razlog za brigu. Ali koga briga sta mali covek misli.

  • DARKO 100%

    11. februar 2021 | 21:12

    Kad covek dublje udje u problematiku ono ima smisla,ali mi smo cesto buntovnici iz neznanja ,i razmazeni zivotom nenaviknuti da u zivotu postoji i vanredno stanje gde se zovi u duprotnosti sto smo navikli u razmazenom zivotu

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>